Reprezentantii IPJ Gorj au intocmit dosar penal in rem pentru violarea vietii private, dupa ce ar fi fost gasite dispozitive electronice de bruiaj si de interceptare in biroul lui Laurentiu Ciurel, fostul director general al Complexului Energetic Oltenia, potrivit publicatiei Gorjeanul. "Reprezentantii IPJ Gorj au intocmit dosar penal in rem pentru articolul 226 alineatul 5 din Codul Penal violarea vietii private, infractiuni care aduc atingere domiciliului si vietii private in cazul dispozitivelor electronice gasite in biroul fostului director general al Complexului Energetic Oltenia. Se fac cercetari pentru a se afla daca aparatura a fost detinuta legal", a spus Lucian Stroe, purtatorul de cuvant al IPJ Gorj, citat de Gorjeanul.

Potrivit ziarului Gorjeanul, dispozitivele au fost ridicate, vineri, de la sediul companiei de catre politisti, in vederea inceperii cercetarilor fostului manager privat al CEO. Aparatura a fost fost inventariate, miercuri, de o comisie a companiei, alaturi de alte bunuri din biroul fostul manager Laurentiu Ciurel.

Conducerea Complexului Energetic Oltenia il notificase pe Laurentiu Ciurel ca pana la data de 2 februarie, ora 18:00, sa elibereze si sa predea biroul in care si-a desfasurat activitatea de director general. Insa Ciurel nu a eliberat biroul pana la termenul limita, astfel ca bunurile din birou au fost inventariate de catre o comisie a societatii. "Deoarece dl. L. Ciurel nu a procedat conform notificarii primite, prin decizia conducerii societatii a fost numita o comisie care a inceput activitatea de inventariere a bunurilor si documentelor existente in biroul din sediul aflat in str. A.I Cuza, in vederea eliberarii", se arata intr-un comunicat al CE Oltenia din 3 februarie. Cu aceasta ocazie, comisia ar fi gasit aparatura pentru bruiaj, dar si pentru interceptare, potrivit unor surse citate de presa locala.

Ciurel a confirmat la un post de televiziune ca avea in birou "un aparat cat pachetul de tigari", care "piuie daca sunt microfoane in birou", precizeaza ziarul Pandurul. "Este un aparat pe care mi l-a adus odata un prieten, de sarbatorile de iarna, despre care a spus ca reactioneaza daca sunt microfoane, daca sunt urmarit, daca am microfoane in birou. Care e problema, pana la urma eram director la cea mai mare companie din tara", a spus Ciurel, la o televiziune, citat de presa locala. Potrivit Pandurul, aparatul de bruiaj a fost luat de companie atunci cand a cumparat aparatele GPS pe care le-a montat pe masini. In mail sunt specificate si numele angajatilor de la IT care s-ar fi ocupat de instalarea aparaturii achizitionate de la o firma din Timisoara.