Pisica devenita celebra datorita mediatizarii si supozitiei ca a fost sechestrata intr-un magazin de imbracaminte din Drobeta Turnu Severin, sigilat de inspectorii ANAF inca inainte de Revelion, a dat multa bataie de cap, vineri, politistilor si reprezentantilor ANAF sositi la fata locului, relateaza Agerpres intr-un reportaj.

Pisica ramasa captiva in magazinFoto: Captura YouTube

Intrucat oamenii erau informati ca reprezentantii ANAF vor veni, in cursul diminetii, sa desigileze respectivul magazin, cu un ceas inainte, in fata vitrinelor, s-au adunat multi cetateni si fiecare dintre ei avea o poveste legata de pisicuta galbuie.

Printre acestia, s-a aflat si o vanzatoare a magazinului, Corina Gabriel, care spunea ca pisica aproape zilnic se refugia in magazin, la odihna, printr-o spartura in tavan si cu greu se lasa izgonita in strada. De asemenea, proprietarul imobilului, Georgel Pauna, indemna lumea sa-si vada de pisicile lor, fiindca pisica nu mai exista, a plecat dupa soareci, la bazarul din apropiere. Un mucalit a lansat ipoteza ca cineva a patruns in toiul noptii, prin efractie, si a eliberat pisica-vedeta.

Cand cineva de la ANAF a iesit sa spuna ca pisica a disparut, si mai multe au fost vocile care au presupus ca ceva "necurat" s-a petrecut si ca cineva a avut interesul sa o elibereze "pe sest", chipurile, prin tavanul de pe care s-a desprins o bucata de rigips, pentru a inchide gura lumii.

Dupa ce spectatorii au plecat dezamagiti, pisica a iesit pe "scena", dintr-o cizma de dama, si astfel a inceput fuga dupa ea prin magazin, iar la vitrine s-au adunat din nou curiosi.

Unii spuneau sa cheme hingherii, altii sa vina pompierii. Pana la urma, unul dintre functionarii ANAF a reusit sa puna mana pe pisica. Cineva, mai grijuliu, i-a strigat atunci: "dom'le sa nu omori pisica, ca nu a mancat de aproape doua luni!". Respectivul a vrut insa doar sa o mangaie, moment de tandrete exploatat de pisicuta, care a sarit din bratele acestuia si iar a fost de negasit. "Au stresat-o!", a strigat o doamna, care sustinea ca i-a impins cateva seri de-a randul pateu pisicii, cu un bat pe sub usa de intrare a magazinului.

Dupa ce s-au intocmit documentele de desigilare a usii si de sub scoatere de sub sechestru a magazinului, politistii si functionarii de la ANAF au plecat de unde venisera, de la Targu Jiu, cu depistarea pisicii fiind 'imputernicite' vanzatoarele magazinului, care au fost chemate la locul de munca si carora li s-a cerut sa o predea unor doamne care se erijau in responsabile cu protectia animalelor.