Premierul Dacian Ciolos a declarat, vineri, la Timisoara, ca el nu foloseste echipaje de politie pentru a se deplasa in trafic si ca prefera sa se trezeasca mai devreme pentru a ajunge la timp la birou, potrivit Agerpres.

Dacian CiolosFoto: HotNews / Dan Popescu

Intrebat daca renunta la coloana oficiala, in contextul in care, la Timisoara, ar fi venit fara un astfel de dispozitiv, premierul Ciolos a raspuns, intr-o conferinta de presa: 'Nu am folosit. Nu stiu ce intelegeti prin coloana oficiala. Sunt niste reguli pe care SPP-ul, conform legii, trebui sa le asigure, dar nu am folosit politie si nu o sa folosesc niciodata. Prefer sa ma trezesc cu 10-15 minute mai devreme ca sa ajung la birou la timp decat sa zapacesc lumea de cap, in Bucuresti sau in alta parte. E o chestie de bun simt, dincolo de reguli, de protectie, si asa mai departe. Traim intr-o societate moderna unde, indiferent ca unul este prim-ministru si altul e muncitor, trebuie sa ne simtim la fel, cetateni, si sa ne asumam, fiecare, rolul de cetatean inainte de a ne pune in fata functia pe care o avem, care e vremelnica si e trecatoare'.

In context, premierul Dacian Ciolos a refuzat sa comenteze pe tema scandalului in care este implicat procurorul general Tiberiu Nitu, legat de folosirea coloanei oficiale.

'Nicicum nu comentez ( cazul Procurorului General-n.r.). Sunt autoritati care trebuie sa raspunda la aceste intrebari inainte sa comenteze un prim-ministru', a afirmat Ciolos.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a solicitat sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Nationala si ministru al Afacerilor Interne, in legatura cu savarsirea a doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul in perioada in care a detinut functia ministeriala.

Infractiunea de abuz in serviciu consta in folosirea resurselor umane si materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, in mod nelegal, insotirea deplasarilor efectuate de ministru cu echipaje ale politiei rutiere, potrivit unui comunicat al DNA.

In dosarul deschis de DNA pe numele lui Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Nationala si ministru al Afacerilor Interne, se arata ca procurorul general Tiberiu Nitu ar fi beneficiat in mod nelegal de coloana oficiala.