Mihai Puwak, fiul fostului ministru al Integrarii, Hildegrad Puwak, a fost trimis in judecata de procurori, informeaza un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.

Potrivit anchetatorilor, Mihai Puwak este acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata, deturnare de fonduri si de schimbarea destinatiei unor fonduri, totalul prejudiciilor fiind de 32.160 de euro.

Procurorii il acuza pe inculpat ca, in calitate de asociat si administrator al P&I International SRL, a falsificat in 2002 semnaturile a 15 persoane care trebuiau sa participe la un program de formare profesionala si a deturnat fondurile alocate acestui program.

Conform proiectului, formarea profesionala a celor 15 stagiari trebuia realizata in colaborare cu parteneri din Germania, fiind indicata initial firma „Haka GmbH”, care insa a comunicat renuntarea la parteneriat.

In cadrul proiectului a aparut o alta entitate juridica intitulata DE*BE*ROM, in numele careia contractul a fost semnat de Alida Stalek, ruda cu inculpatul, lucru interzisa prin lege.

Cei 15 „stagiari” nu erau angajati ai firmei trimitatoare, ci fosti colegi de facultate ai inculpatului, iar proiectul nu si-a atins scopul pentru care a fost finantat, sustin procurorii.

Dosarul a fost inaintat la Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti.

Intr-un dosar separat, dar care este legat tot de cazul "Leonardo da Vinci", tatal inculpatului, Iosif Mihai Puwak, a fost condamnat saptamana trecuta la doi ani si jumatate de inchisoare pentru deturnare de fonduri europene.