Doi migranti din Afganistan si Pakistan au fost prinsi, in judetul Vaslui, de un politist de frontiera aflat in timpul liber, dupa ce au intrat ilegal in Romania, traversand inot raul Prut, acestia fiind predati ulterior autoritatilor de frontiera din Republica Moldova.

Potrivit reprezentantilor Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera (STPF) Vaslui, doi migranti, de 19 si 24 de ani, au fost prinsi de un politist de frontiera aflat in timpul liber in timp ce faceau autostopul pe E 581, in zona localitatii Valea Grecului, relateaza Mediafax.

Ulterior, tinerii, din Pakistan si Afganistan, au fost predati politistilor de frontiera, care au mers impreuna cu ei pe urmele lasate in zapada pentru a stabili pe unde au intrat ilegal in tara. Astfel, pe malul Prutului au fost gasite o vesta de salvare si o funie de 60 de metri, folosite la trecerea, cel mai probabil inot, a raului care desparte Romania de Republica Moldova.

Totodata, asupra lor a fost gasita o punga cu mai multe adrese din Ucraina, Belarus si Republica Moldova. Cei doi migranti au ajuns pana la granita cu Romania dupa ce au mers cu un camion cu care au plecat din Ucraina.

"Cei doi tineri nu au fost prea cooperanti, ei declarand doar ca intentionau sa ajunga in Bucuresti pentru a se intalni cu niste prieteni. De altfel, nu au vrut sa spuna nici cum au traversat raul Prut, desi, cel mai probabil, din obiectele descoperite, au facut-o inot", a declarat luni, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al STPF Vaslui, Irina Mirica.

Politistii de frontiera vasluieni au intocmit dosar penal pe numele celor doi migranti pentru trecerea ilegala a frontierei de stat. Ulterior, tinerii au fost predati autoritatilor din Republica Moldova, conform tratatului de readmisie semnat cu tara vecina.