Vineri, vremea se va raci in toata tara, astfel ca doar in zonele montane si in dealurile subcarpatice ale Olteniei si Munteniei inca va fi mai cald decat in mod obisnuit, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

In restul teritoriului, valorile termice la amiaza vor deveni apropiate de mediile climatologice ale datei, iar in jumatatea nordica a Moldovei, in Dobrogea, dar si in zonele joase din Banat, Crisana si Transilvania, unde ceata si nebulozitatea joasa pot persista si peste zi, va fi o vreme rece. Izolat vor fi conditii de burnita.

In celelalte zone cerul va fi variabil, iar ceata se va semnala doar pe arii restranse mai ales dimineata si noaptea. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 4 si 15 grade, usor mai ridicate in Subcarpatii Getici, pana spre 17...18 grade, iar cele minime intre -4 si 7 grade, mai scazute in depresiunile Carpatilor Orientali.

La Bucuresti, regimul termic va fi caracterizat de valori in jurul celor normale pentru aceasta perioada din an. Cerul va fi variabil, iar mai ales noaptea va fi ceata sau nebulozitate joasa. Vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima, mai scazuta decat in ziua precedenta, se va situa in jurul valorii de 14 grade, iar minima va fi de 1...3 grade.

La munte, desi valorile termice vor marca o scadere fata de ziua precedenta, acestea se vor mentine mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil, la senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Dimineata si noaptea, pe vai si in depresiuni, pe arii restranse va fi ceata.