Patru persoane au fost retinute in urma a 32 de perchezitii efectuate de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Mures pe raza judetelor Mures, Suceava si Harghita, la persoane banuite de contrabanda cu tigari si alcool. Prejudiciul total in acest caz este estimat la 500.000 de lei, anunta Agerpres.

"Politistii din Mures au ridicat 772 de litri de alcool etilic, 408.210 tigarete, 13.430 de lei, 5.300 de euro si 325 de litri de motorina, in urma perchezitiilor efectuate, ieri, pe raza judetelor Mures, Harghita si Suceava", informeaza Inspectoratul General al Politiei Romane, intr-un comunicat.

La actiune au participat 70 de politisti ai Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, ai Serviciului de Investigatii Criminale - Inspectoratul de Politie Judetean Mures, ai Politiei Municipiului Targu Mures, ai Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Targu Mures, precum si jandarmi.

"De asemenea, in cadrul activitatilor desfasurate anterior in cauza, doua persoane, din municipiul Targu Mures, au fost surprinse, in flagrant delict, pe raza municipiului Toplita, in timp ce transportau 80.000 de tigarete, provenite din contrabanda", se mai precizeaza in comunicat.

Din cercetari a reiesit ca, in cursul acestui an, cei in cauza ar fi achizitionat, comercializat si distribuit, pe raza judetului Mures, insemnate cantitati de alcool neaccizat si tigari de contrabanda, provenite din Ucraina si Republica Moldova.

In urma administrarii probatoriului, patru persoane au fost retinute, pentru 24 ore, pentru achizitionarea de alcool etilic si de distilate in vrac, de la alti furnizori decat antrepozitarii autorizati pentru productie sau expeditorii inregistrati de astfel de produse, potrivit titlului VII, si detinere in afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcarii sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false peste limita a 40 litri alcool etilic si contrabanda.

Acestea urmeaza sa fie prezentate Parchetului de pe langa Judecatoria Reghin, cu propunere de arestare preventiva.

Ancheta a beneficiat de suportul de specialitate al Directiei de Informatii si Protectie Interna, mai precizeaza IGPR.