Circulatia rutiera va fi restrictionata, vineri, timp de o jumatate de ora, in centrul Capitalei, pe arterele pe care se vor deplasa participantii la o procesiune religioasa catre Aleea Dealul Mitropoliei, anunta Agerpres, care citeaza un comunicat al Brigazii Rutiere Bucuresti.

In intervalul orar 12:00 - 12:30, participantii se vor deplasa pe traseele: Biserica Sf. Spiridon cel Nou - Calea Serban Voda - str. Bibescu Voda - Aleea Dealul Mitropoliei, respectiv Platoul Catedralei Patriarhiei - str. Patriarhiei - str.11 Iunie - bd. Regina Maria - Aleea Dealul Mitropoliei. Traficul rutier va fi restrictionat pe durata procesiunii pe aceste artere si pe strazile ce acced in ele.

Brigada Rutiera Bucuresti recomanda ca ruta ocolitoare bd. Marasesti - bd. Dimitrie Cantemir - bd. Unirii.

De vineri pana miercurea viitoare, vor mai fi aplicate urmatoarele restrictii rutiere: se va interzice stationarea autovehiculelor pe Dealul Mitropoliei, pe ambele sensuri de circulatie, precum si pe platoul de la baza aleii Dealului Mitropoliei; stationarea autovehiculelor, pentru instituirea coloanelor de pelerini, pe str. Regina Maria, respectiv str. 11 Iunie, pe trotuar, iar pentru parcarea autovehiculelor participantilor sositi din provincie in grupuri organizate se va interzice stationarea masinilor in zona Parcului Carol, Fantana Zodiac.

Totodata, nu va fi permisa stationarea autovehiculelor pe bd. Dimitrie Cantemir, intre str. Bibescu Voda si Biserica Sf. Spiridon cel Nou, zona Sf. Spiridon cel Nou, zona fiind folosita pentru debarcarea participantilor din provincie, mai releva sursa citata.

Aproape 300 de jandarmi vor asigura zilnic ordinea, de vineri pana miercurea viitoare, la pelerinajul organizat la Catedrala Patriarhala, cu ocazia sarbatorii Sfantului Dimitrie cel Nou, informa joi Jandarmeria Capitalei.