Tribunalul Bucuresti a decis marti amanarea dezbaterilor in dosarul in care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu este judecat pentru fraudarea Bancii de Investitii si Dezvoltare (BID).

Magistratii au constatat ca nu a fost indeplinita procedura de citare a lui Sorin Ovidiu Vantu, astfel ca au amanat cauza pentru 29 ianuarie 2008.

Dosarul a fost blocat aproximativ sapte luni dupa ce avocatii lui Vantu au ridicat mai multe exceptii de neconstitutionalitate, care au fost insa respinse de Curtea Constitutionala la inceputul lunii octombrie.

Procurorii il acuza pe omul de afaceri ca a consemnat date false in declaratia referitoare la autorizarea BID, datele fiind legate de sursa fondurilor utilizate ca participatie la capitalul social al bancii. Vantu este acuzat, de asemenea, ca a folosit o adeverinta a SC SOV Invest SA Bucuresti, care atesta in mod nereal calitatea sa de investitor la FNI.

Pe 18 ianuarie, magistratii Judecatoriei Sectorului l l-au condamnat pe Sorin Ovidiu Vantun la doi ani de inchisoare cu executare, obligandu-l la plata a 150.000 de lei, cheltuieli de judecata. El fusese condamnat si in anul 2005, insa a facut apel iar hotararea de condamnare a fost casata, judecatorii decizand rejudecarea cazului.

Chiar daca va fi gasit vinovat, omul de afaceri nu va executa pedeapsa deoarece faptele s-au prescris.