DNA a inceput urmarirea penala impotriva presedintelui LPF, Dumitru Dragomir, pentru luare de mita si abuz in serviciu, intr-un dosar legat de o tranzactie cu un teren pe care a fost construit sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, anunta NewsIn.

Potrivit aceleiasi surse, DNA a inceput urmarirea penala si impotriva fostului presedinte al clubului FC National, Gino Iorgulescu.

"Sa mi se dea 400 de ani daca sint gasit vinovat", a declarat Dragomir.

Plangerea penala impotriva lui Dumitru Dragomir, care este si deputat PRM, a fost depusa de Constantin Iacov, managerul clubului FC National. Acesta l-a acuzat pe Dragomir ca ar fi prejudiciat Liga Profesionista de Fotbal cu mai multe milioane de euro.

Mai exact, Constantin Iacov a reclamat faptul ca pentru terenul pe care a fost construit sediul LPF s-ar fi platit un pret de 10 ori mai mare decat pretul pietei. In tranzactie a fost implicat si fostul presedinte al clubului FC National, Gino Iorgulescu, el fiind cel care a vandut terenul.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Public, procurorii DNA ar fi inceput urmarirea penala impotriva lui Dragomir in data de 23 noiembrie, iar acuzatiile i-au fost prezentate luni, 3 decembrie.

De asemenea, Ministerul precizeaza ca s-a instituit sechestru asigurator asupra terenului care a facut obiectul mitei.