Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o avertizare god galben pentru bazinele hidrografice Calmatui, Vedea, Arges superior, Neajlov si raurile din Dobrogea, valabila pana vineri la ora 16.

Cod Galben de inundatii in sapte judete din sud si DobrogeaFoto: INHGA

Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie, transmite sursa citata.

Codul galben a fost emis pentru raurile din bazinele hidrografice: Calmatui (judetele Olt si Teleorman), Teleorman si afluentii mici ai raului Vedea din judetele Olt, Arges si Teleorman, unii afluenti ai Argesului superior din judetele Arges si Dambovita, Neajlov (judetele Arges, Dambovita si Giurgiu) si raurile din Dobrogea (judetele Constanta si Tulcea).

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare in intervalul 20.08.2015 ora 18:00 - 21.08.2015 ora 06:00 pe raurile din judetul Constanta si in bazinul superior al Argesului (Valsan, R. Doamnei, Bratia), avertizeaza INHGA.

Institutul mentioneaza si ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai raurilor marcate pe harta.