Ministrul Iulian Matache, a dispus luni, Corpului de Control al Ministerului Transporturilor, efectuarea unui control la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, informeaza un comunicat de presa al MT.

In cadrul controlului va fi verificata veridicitatea informatiilor furnizate in presa in ultima perioada, scrie sursa citata.

Decizia ministrului Matache vine dupa ce vineri un director suspendat din CNADNR a spus ca unii directori din Compania de Drumuri si Autostrazi au case mai mari decat palatul Versailles, desi au lucrat toata viata la stat, si au semnat contracte a caror valoare a crescut de zece ori, bazate pe "caiete de sarcini manusa, pentru anumite firme".

"Ministerul isi exercita dreptul si obligatia de a verifica informatiile aparute in presa. In masura in care acestea vor fi intemeiate, se vor lua masurile necesare pentru remedierea disfunctionalitatilor. De asemenea, in cazul in care se va impune, vor fi sesizate institutiile abilitate", spune in comunicat ministrul transporturilor.

"Consider ca eventualele sesizari ar trebui facute mai intai la nivelul organelor de control ale companiei, ministerului, sau la nivelul altor institutii. Aparitia doar in presa nu rezolva problema si poate fi interpretata ca un gest subiectiv. Din acest motiv, solicit ca atat in Ministerul Transporturilor, cat si in companiile din subordinea si sub autoritatea acestuia, sa fie promovat dialogul ca element esential in solutionarea conflictelor", a mai declarat Iulian Matache.