Primul ministru Victor Ponta a avut joi o intrevedere la Palatul Victoria cu o delegatie a Congresului SUA condusa de Deb Fischer, presedintele Subcomitetului pentru Amenintari Emergente si Capabilitati din cadrul Senatului SUA. Din delegatie au mai facut parte senatorii John Cornyn, Jeff Sessions, John Barrasso si Mike Conaway, membru in Camera Reprezentantilor.

Premierul roman a salutat prezenta la Bucuresti a delegatiei Congresului SUA si dinamica sustinuta a consultarilor cu oficialii americani, vizita in Romania fiind extrem de importanta atat din perspectiva dezvoltarilor preocupante din plan regional, dar si a evolutiilor dinamice la nivelul Parteneriatului Strategic romano-american.

Premierul roman a exprimat aprecierea Guvernului de la Bucuresti pentru implicarea activa a SUA in consolidarea Parteneriatul Strategic cu Romania, pe multiple componente, politic, militar si economic. A prezentat proiectele si angajamentele in ceea ce priveste consolidarea capacitatilor de aparare ale Romaniei.

Delegatia Congresului prezenta la Palatul Victoria a salutat cooperarea politico-militara excelenta a Romaniei cu SUA, bilateral si in cadrul NATO, in teatrele de operatii 'Afganistan' dar si in Romania, in bazele din tara.

In cadrul intrevederii, a avut loc si un schimb de opinii cu privire la evolutiile din vecinatatea estica, cu accent pe situatia de securitate. Premierul Ponta a prezentat masurile luate de Guvernul Romaniei pentru a sustine eforturile de apropiere de UE ale tarilor din Parteneriatul Estic.