Guvernul sparge Institutul National pentru Protectia Mediului in cele trei institute de cercetare ce fusesera comasate in 2009

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 15 aprilie 2015, 14:04 Actualitate | Esenţial

Trei institute de cercetare-dezvoltare in domeniul protectiei mediului, ecologiei si dezvoltarii durabile vor fi organizate si vor functiona ca institutii de sine statatoare, cu personalitate juridica, stabileste o Hotarare aprobata astazi de Guvern, motivul fiind un Control al Curtii de Conturi facut la Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Protectia Mediului ce a descoperit "deficiente privind situatiile si raportarile financiare".  

Practic, cele trei institute nationale vor reveni la modul de organizare si functionare anterior aprobarii Hotararii Guvernului 1442/2009, prin care s-a decis comasarea lor intr-o singura institutie: Institutului National de Cercetare - Dezvoltare pentru Protectia Mediului, arata un comunicat de presa al Guvernului.  

Actul normativ stipuleaza reinfiintarea, organizarea si functionarea urmatoarelor institute nationale: Institutului National de Cercetare - Dezvoltare pentru Protectia Mediului - ICIM Bucuresti, Institutului National de Cercetare - Dezvoltare Marina "Grigore Antipa" - INCDM Constanta, Institutul National de Cercetare - Dezvoltare "Delta Dunarii" - INCDDD Tulcea. 

Aceste institute nationale vor fi reinfiintate prin reorganizarea Institutului National de Cercetare - Dezvoltare pentru Protectia Mediului, care isi va inceta activitatea.  

Actul normativ a fost adoptat de Guvern in conditiile in care Raportul de control si Decizia Curtii de Conturi emisa in 2014, ca urmare a actiunii de control desfasurata la Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Protectia Mediului, mentioneaza o serie de deficiente privind situatiile si raportarile financiare. 

In aceste conditii, Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice a propus Hotararea de Guvern privind reinfiintarea celor trei institute nationale de cercetare-dezvoltare, asa cum au functionat inainte de promovarea HG 1442/2009. Decizia este de natura sa eficientizeze activitatea acestor institute nationale de cercetare-dezvoltare, arata sursa citata.  

Finantarea activitatilor desfasurate de institutele nationale de cercetare-dezvoltare se realizeaza din venituri proprii, fonduri provenite din programe si/sau cooperari internationale, precum si alte surse atrase potrivit legii. De asemenea, aceste institute pot fi sprijinite financiar de la bugetul de stat pentru realizarea unor investitii, dotari cu aparatura, echipamente, instalatii. 

Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Protectia Mediului - ICIM Bucuresti, Institutul National de Cercetare - Dezvoltare Marina "Grigore Antipa" - INCDM Constanta si Institutul National de Cercetare - Dezvoltare "Delta Dunarii" - INCDDD Tulcea isi vor desfasura activitatea in coordonarea Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica si Inovare (ANCSI), aflata in subordinea Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice.Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT. Intalnire online: Cum eficientizezi costurile cu serviciile bancare pentru afacerea ta? Doi specialisti raspund intrebarilor voastre, joi, de la ora 12.00

Doi specialisti in produse bancare pentru afaceri mici si mijlocii de la Banca Transilvania vor raspunde joi, 23 noiembrie 2017, de la ora 12.00, la intrebari puse de cititorii StartupCafe.ro, la o noua intalnire online "Intreb BT" pe tema dezvoltarii afacerilor cu ajutorul diverselor instrumente bancare. Vei primi raspunsuri la intrebarile tale, indiferent daca esti la inceput de drum cu bussinesul tau sau daca ai o afacere deja existenta.
 • Adreseaza-le intrebari prin intermediul formularului de comentarii de pe StartupCafe.ro

915 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  dna nu va putea anchet a 3 institute in acelasi ti (Miercuri, 15 aprilie 2015, 14:15)

  usl [anonim]

  Psd isi asigura cat mai multe variante de a frauda bugetul statului.
 • +1 (1 vot)    
  Deci, (Miercuri, 15 aprilie 2015, 14:17)

  OmulNou [utilizator]

  ce rautati si hotii se ascund in spatele deciziei?


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri