Conducerea Federatiei Sanitas se va intalni, miercuri, de la ora 14,30, cu reprezentantii Guvernului, pentru a discuta despre problemele existente in sectorul sanitar din Romania. La discutii vor participa ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, ministrul Muncii, Rovana Plumb, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, dar si reprezentanti ai structurilor asociative ale autoritatilor publice locale, scrie Agerpres.

Aproximativ 150 de membri ai Federatiei Sanitas au pichetat, marti, sediile ministerelor Muncii, Sanatatii si Finantelor, fiind nemultumiti de conditiile de munca si de salarizare.

Conform unui comunicat de Federatia Sanitas, in urma actiunii de protest de miercuri, de la ora 16,00, va fi convocat Consiliul National Tripartit, pentru rezolvarea situatiei Contractului Colectiv de Munca la nivel de sector de activitate "Sanatate.Activitati sanitar-veterinare".

"Pana in data de 31 mai, va fi supusa dezbaterii publice noua lege de salarizare a angajatilor din sistemul bugetar. Pana in data de 15 mai, va fi adoptat noul regulament de sporuri pentru sistemul sanitar. Tot in luna mai 2015, va fi emis ordinul privind reglementarea calitatii de persoana fizica independenta a asistentului medical. Incepand cu 1 iulie 2015, ministrul Sanatatii s-a angajat sa identifice solutii pentru asigurarea cresterii veniturilor salariatilor din sistem. Consiliul National al Federatiei SANITAS, care se va intruni in data de 18 aprilie, va analiza rezultatele actiunii de protest si va hotari strategia organizatiei sindicale pentru perioada imediat urmatoare", se arata in comunicat.