Un barbat in varsta de 62 ani, din comuna Comarna, a fost la un pas de moarte dupa ce a pus in soba un proiectil ramas neexplodat din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, informeaza Agerpres.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta 'Mihail Grigore Sturdza' Iasi, un apel primit prin intermediul serviciului 112 anunta despre producerea, sambata, a unei explozii in localitatea Curagau, comuna Comarna.

'In urma sesizarii, la fata locului s-a deplasat o echipa operativa din cadrul Sectiei de Politie Rurala Raducaneni, precum si grupa pirotehnica din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Iasi. In sprijinul acestora, la locul evenimentului s-a deplasat si echipa pirotehnica din cadrul Detasamentului 2 de Pompieri Iasi impreuna cu grupa operativa a IPJ Iasi. In urma verificarilor, s-a stabilit ca proprietarul locuintei a introdus in soba locuintei un proiectil exploziv calibru 105 mm, ramas neexplodat din perioada celui de-al doilea razboi mondial. Cu ocazia cercetarii la fata locului, au fost identificate si ridicate trei elemente din corpul proiectilului', a declarat Silvia Bolohan, purtatorul de cuvant al ISU Iasi.

Potrivit sursei citate, explozia nu a fost urmata de incendiu si nici nu au fost persoane ranite.