Universitatea din Bucuresti anunta ca Institutul sau de Cercetari lanseaza luna aceasta un sistem de burse de excelenta pentru tineri cercetatori. Domeniile pentru care institutia organizeaza concurs sunt Stiinte umaniste, Stiinte sociale, Stiintele vietii si Stiinte exacte, iar candidatii declarati admisi primesc burse lunare de 2.000 lei, informeaza Universitatea.

Programul de burse este stabilit anual, iar bursa pentru tineri cercetatori poate fi de 3-6 luni, cu posibilitate de extensie, informeaza institutia.

Universitatea din Bucuresti explica, intr-un comunicat remis HotNews.ro, ca obiectivul programului de burse il reprezinta inaugurarea de teme si platforme de cercetare noi in Romania.

Admiterea se va face in urma unui concurs public, organizat pe baza metodologiilor proprii celor patru sectiuni, dupa criterii specifice pentru fiecare domeniu.

Informatii complete despre conditiile de concurs si selectie la programul de burse pot fi accesate pe paginile fiecareia dintre cele 4 sectiuni ale Institutului de Cercetari al Universitatii din Bucuresti:

Institutul de Cercetari al Universitatii din Bucuresti este o structura de cercetare si transfer tenologic, care are obiectivul de a genera si promova excelenta in cercetare. Universitatea din Bucuresti precizeaza ca cercetarea stiintifica este criteriu referinta in toate clasamentele universitare nationale si internationale si contribuie la ierarhizarea institutiilor de invatamant superior.

Institutia de invatamant superior aminteste ca Times Higher Education Supplement a situat timp de trei ani Universitatea din Bucuresti intre primele 600 de universitati ale lumii.

Institutia precizeaza ca "cele 3 directii prioritare de cercetare ale Universitatii din Bucuresti sunt:

  • Mediu
  • Materiale noi
  • Stiintele cognitive".

Vezi aici mai multe informatii despre Institutul de Cercetari al Universitatii din Bucuresti