Aproximativ o suta de oi au fost ucise, ranite sau au disparut, in timpul unui atac al lupilor la o stana din judetul Arad, ciobanii afirmand ca nu se pot apara de haite, pentru ca legea nu le permite sa detina mai mult de doi caini pe langa o turma, potrivit Mediafax.

Ciobanii unei stane din localitatea Agrisul Mare (judetul Arad) reclama ca o haita formata din cel putin zece lupi le-a atacat oile in noaptea de luni spre marti, iar zeci de animale au fost ucise in cateva minute.

Conform ciobanilor, in timpul noptii au auzit galagie afara si cand au iesit au vazut ca lupii ucideau mioarele, dupa ce daramasera gardurile din lemn.

"Am numarat zece lupi, dar cred ca erau mai multi. Au manat o parte din oi spre padure, pentru a le manca acolo", a spus un cioban.

Au fost gasite 30 de oi ucise, alte 30 ranite, iar in jur de 40 sunt disparute, paguba ridicandu-se la 40.000 de lei.

Oamenii sustin ca sunt fara aparare in astfel de cazuri, pentru ca legea nu le permite sa aiba mai mult de doi caini la o turma, iar acestia nu pot face fata unui atac in haita.

Localnicii din Agrisul Mare se tem ca lupii vor ajunge si la gospodariile lor si le cer autoritatilor se ia masuri.

Reprezentantii fondului de vanatoare din zona spun ca nu-si explica de unde au aparut lupii in numar atat de mare, in conditiile in care in acest an nu au gasit urme in padurea din apropiere. O posibila explicatie oferita localnicilor este ca haita a migrat din zona Lipova, unde recent a avut loc o vanatoare timp de trei zile. Lupii s-ar fi speriat de focurile de arme si ar fugit, ajungand la Agrisul Mare.