Un preot de la Manastirea Nicula din Cluj a scos afara echipa de filmare de la Antena 3, acuzand postul ca "da numai prostii". Manastirea Nicula a sarbatorit vineri hramul sau "Adormirea Maicii Domnului", ocazie cu care a fost vizitata de premierul Victor Ponta si sotia sa Daciana.

"Dati numai prostii. Va rog sa parasiti acest loc! Poftiti afara din manastire, sunteti in casa noastra, nu puteti face ce doriti dvs. aici!" le-a spus preotul celor de la Antena 3, potrivit Reporter Virtual.

Cum au relatat cei de la antena3.ro incidentul:

"Un preot de la Manastirea Nicula din Cluj a intrerupt transmisiunea in direct a echipei Antena 3, care anunta finalul slujbei inchinate Adormirii Maicii Domnului, slujba la care au participat aproximativ 40 de mii de oameni. Cameramanul Antena 3 filma credinciosii in timp ce isi strangeau lucrurile si paraseau curtea manastirii, cand reporterului Antena 3 Andreea Popa i s-a cerut sa plece din curtea manastirii si sa nu mai filmeze 'mizerii'."

Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicut, i-a prezentat premierului vechea biserica de lemn de la Nicula, care dateaza din anul 1600 si care se afla in curtea actualei manastiri, precum si Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Aceasta a fost pictata in 1681 de preotul ortodox Luca din Iclod si despre ea se spune ca a fost vazuta lacrimand, timp de o luna, in primavara anului 1699. Faptul a fost consemnat de militarii austrieci intr-un proces verbal.

Premierului i-a fost prezentata, de catre mitropolitul Andreicut si staretul manastirii Nicula, Nicolae Moldovan, si noua biserica a manastirii, aflata in constructie in momentul de fata.

De asemenea, un tanar din Timisoara a cerut companiei Mc Donald's sa nu mai difuzeze programele postului fondat de Dan Voiculescu pe televizoarele din restaurantele sale. Si a reusit, scrie B1.ro.

Revoltat ca o companie americana isi obliga clientii sa priveasca emisia Antena 3, un post care, spune el, nu mai tine cont de valorile occidentale, un timisorean a facut o sesizare catre McDonald's.

"Iti multumim ca ne-ai transmis informatia, ne-am interesat si se pare ca a fost o eroare, pe ecranele din restaurantele McDonald's trebuie sa ruleze canalul intern al McDonald's. Te asiguram ca nu exista nicio legatura cu niciun post de televiziune privat din Romania. Am luat legatura cu colegii nostri din Timisoara pentru a evita pe viitor transmiterea altor posturi pe ecranele din restaurante", a declarat reprezentantul McDonald's Romania.

Coincidenta sau nu ca Antena 3 a ajuns sa fie difuzat in restaurantele McDonald's tocmai in perioada in care fondatorul sau a intrat la inchisoare, barbatul ii indeamna pe toti romanii sa ia atitudine pentru ca astfel de lucruri sa nu se mai intample in niciun alt loc public.