Agentia Nationala de Integritate anunta miercuri ca a constatat existenta starii de incompatibilitate in cazul a opt fosti sau actuali alesi locali (doi primari, trei viceprimari, doi consilieri locali si un fost consilier local), ca urmare a exercitarii simultane a mai multor functii si calitati.

Potrivit unui comunicat al ANI, cei 8 fosti sau actuali alesi locali in stare de incompatibilitate sunt:

  • Eugen Iliescu, primarul Comunei Dobromir, jud. Constanta: S-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 20 iunie 2012 - 13 februarie 2013, intrucat a detinut simultan cu functia de primar si calitatea de comerciant persoana fizica, respectiv titular al intreprinderii individuale Eugen Iliescu Intreprindere Individuala.
  • Voicu Murariu, primarul Comunei Vladeni, jud. Botosani: S-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 15 octombrie - 31 decembrie 2013, intrucat a detinut, simultan cu functia de primar, si calitatea de membru al Consiliului de Administratie al Scolii Gimnaziale nr. 1.
  • Vasile Petronel Nica, viceprimarul Comunei Dumitrita, jud. Bistrita-Nasaud: Se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 19 septembrie 2006, intrucat detine, simultan cu functia de viceprimar, si calitatea de administrator si reprezentant al S.C. Biagabiita SRL.
  • Stefan Podariu, viceprimarul Comunei Vladeni, Jud. Botosani: S-a aflat in stare de incompatibilitate intrucat, simultan cu functia de viceprimar, a detinut urmatoarele calitati:
    - comerciant persoana fizica autorizata in cadrul Podariu Stefan Persoana Fizica Autorizata (incepand cu 12 decembrie 2012;
    - calitatea de membru in Consiliul de Administratie al Scolii Gimnaziale nr. 1 Vladeni (incepand cu 15 octombrie 2013).
  • Cornel Galescu, viceprimarul Municipiului Caransebes, Jud. Caras-Severin: Se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 27 iunie 2012, intrucat detine, simultan cu functia de viceprimar, si calitatea de administrator in cadrul SC Conic SRL.
  • Constantin Savu, consilier local in cadrul Consiliului Local al Municipiului Lugoj, Jud. Timis: S-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 28 iunie - 20 septembrie 2012, intrucat a detinut, simultan cu functia de consilier local, si calitatea de cenzor in cadrul S.C. Salprest S.A..
  • Andi Nuta, fost consilier local in cadrul Consiliului Local Segarcea si fost functionar public in cadrul Oficiului de Ameliorare si Reproductie in Zootehnie - Dolj, Jud. Dolj: S-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 20 septembrie 2010 (data la care a fost numit in functia publica de executie de consilier in cadrul O.A.R.Z. Dolj) - 19 noiembrie 2013 (data hotararii prin care s-a luat act de demisia acestuia din Consiliului Local Segarcea), intrucat a detinut, simultan, atat calitatea de consiler local, cat si functia publica de consilier in cadrul O.A.R.Z. Dolj.
  • Mircea-Ioan Artean, consilier local in cadrul Consiliului Local al Municipiului Hunedoara, Jud. Hunedoara: se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data validarii mandatului de consilier local, intrucat Centrul de Diagnostic Armedica S.R.L. (centru in cadrul caruia acesta detine calitatea de administrator) a incheiat contracte de furnizare de servicii medicale si a avut relatii comerciale cu institutiile aflate in subordinea ori sub autoritatea Consiliului Local Hunedoara.