Traian Basescu, scrisoare adresata lui Valeriu Zgonea pe tema accizei: Aceasta taxa este introdusa doar pentru ca asigura fonduri la dispozitia lui Liviu Dragnea pentru a-i distribui baronilor locali in scopuri electorale

de I.R.     HotNews.ro
Miercuri, 2 aprilie 2014, 9:52 Actualitate | Esenţial


Presedintele Traian Basescu i-a trimis o scrisoare presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, in care ii cere acestuia sa respinga prevederile referitoare la acciza de 7 eurocenti, afirmand ca aceasta este o taxa introdusa in scopuri electorale, pentru baronii locali.

UPDATE Valeriu Zgonea: "E un joc politic, presedintele Basescu e in campanie electorala. Taxa a fost discutata cu FMI si e o sursa pentru Romania sa avem drumuri mai bune, cu costuri mai mici pentru transportatori. Legislativul e cel care decide. Liberalii au fost cu 5 mai multi decit noi si asa au putut sa o retrimita la comisia de buget, dar e doar un joc politic."


Redam mai jos textul integral al scrisorii, publicat pe site-ul Administratiei Prezidentiale:

Stimate domnule Presedinte Valeriu-Stefan Zgonea,

In sedinta de marti, 1 aprilie 2014, plenul Camerei Deputatilor a decis retrimiterea la Comisia pentru buget, finante si banci a Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 111/2013 pentru reglementarea unor masuri fiscale si pentru modificarea unor acte normative (PL-x nr. 67/2014), fapt care va conduce la o intarziere in ceea ce priveste finalizarea procedurii legislative in legatura cu acest proiect de lege.

Incepand cu data de 1 aprilie 2014, una dintre masurile reglementate prin aceasta ordonanta, respectiv cresterea accizei la carburant cu 7 eurocenti, isi produce efectele. Introducerea cresterii de acciza cu 7 eurocenti are efecte negative majore atat la nivelul populatiei, cat si la cel al mediului de afaceri. Efectele se vor reflecta in intreg lantul economic, prin scaderea consumului, scaderea profitabilitatii companiilor si, implicit, scaderea incasarilor la bugetul de stat.

Consider ca aceasta taxa este introdusa doar pentru ca asigura fonduri la dispozitia domnului Liviu-Nicolae Dragnea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, pentru a-i distribui baronilor locali in scopuri electorale.

Din aceste motive, va rog sa respingeti prevederile referitoare la acciza de 7 eurocenti din Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 111/2013 si sa luati in analiza si in dezbaterea dumneavoastra alternativele pe care vi le propun mai jos.

Solutiile pe care va rog sa le aveti in vedere mentin Romania in parametrii de final de an agreati de Romania cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala in cel de-al treilea program economic preventiv semnat. Solutiile sunt dupa cum urmeaza:

1. eliminarea sumei de 1,2 miliarde de RON, care a fost alocata suplimentar fata de bugetul anului anterior, avand in vedere ca bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice are alocat, in plus fata de anul 2013, o suma in valoare de 1,214 miliarde RON, reprezentand o crestere de 33,86%, aferenta subprogramelor "Modernizarea satului romanesc", "Regenerare urbana" si "Infrastructura judeteana", care sunt eligibile in cadrul programelor europene de finantare alocate Romaniei (2007 - 2013, precum si 2014 - 2020).

2. ajustarea bugetului Ministerului Finantelor Publice cu 600 de milioane de lei; in bugetul Ministerul Finantelor Publice, la capitolul ¬Dobanzi¬, a fost alocata o suma de 10,11 miliarde RON, in crestere cu 5,38% fata de suma stabilita pentru 2013. Contextul economic global si disponibilitatile de lichiditati pe piata permit Ministerului Finantelor Publice sa se imprumute la costuri mai scazute fata de anul 2013 si pe maturitati mai lungi, dar si ca suma care trebuie finantata pentru anul 2014 este mai mica decat cea pentru anul 2013.

3. realizarea unei evaluari corecte a veniturilor care pot rezulta din introducerea "impozitului pe constructii", masura care duce la extinderea bazei de impozitare asupra constructiilor si urmareste sa sporeasca veniturile bugetare; suma estimata a fi colectata prin aplicarea acestui impozit, respectiv de 488 de milioane RON, este semnificativ subevaluata; calculele de specialitate estimeaza o suma de minimum 2 miliarde RON aferenta anului 2014.

4. evaluarea corecta a veniturilor aferente taxei instituite prin Ordonanta de Guvern nr. 7/2013; ordonanta a introdus taxarea cu 60% a veniturilor suplimentare obtinute de producatorii de gaze in urma liberalizarii preturilor. Guvernul isi propune, pentru anul 2014, sa colecteze suma de 290,9 milioane RON; in realitate, luand in calcul productia de gaze estimata pentru anul 2014 si graficul de dereglementare a preturilor la gaze naturale, reiese un venit estimat de 1 miliard RON.

In cazul in care veti lua in considerare aceste solutii, care pot fi aplicate imediat si/sau cu ocazia primei rectificari bugetare, introducerea accizei de 7 eurocenti nu va mai fi necesara.

Acciza intrata in vigoare in data de 1 aprilie 2014, produce efecte nocive pentru mediul economic, dar si pentru populatia Romaniei.

Guvernul intentioneaza sa reglementeze restituirea a 4 eurocenti din acciza de la bugetul de stat transportatorilor rutieri, creand, astfel, premisele unui tratament discriminatoriu fata de ceilalti transportatori, cum ar fi: aerieni, feroviari si maritimi, carora aceasta rambursare nu le va fi aplicabila. Trebuie mentionat ca schema de compensare a transportatorilor rutieri implica un cost foarte mare de administrare, atat uman, cat si financiar, iar potentialul risc de fraudare este unul extraordinar de mare. Asa cum a fost propusa, schema de compensare a accizei este greu de aplicat, creand probleme de conformare beneficiarilor.

In sectorul agricol, ministerul de resort a anuntat compensarea cresterii accizei la motorina prin subventionarea majorarii costului cu fonduri provenite de la bugetul de stat.

Dupa cum se poate observa, intreprinzatorii mici si mijlocii nu beneficiaza de aceasta facilitate fiscala. Populatia Romaniei nu beneficiaza nici ea de aceasta facilitate, mai ales in contextul in care in nivelul de trai al romanilor nu se reflecta inca rezultatele statistice neasteptat de bune ale anului 2013.

In concluzie, putem afirma ca aceasta taxa este abuziva si profund nociva pentru o mare parte a mediului economic si populatie. Odata cu intrarea in vigoare a Ordonantei privind compensarea partiala in cazul transportatorilor rutieri, aceasta taxa devine si discriminatorie.

Stimate domnule Presedinte,

Va rog sa luati in considerare elementele prezentate mai sus si sa respingeti cat mai repede cu putinta prevederile referitoare la acciza de 7 eurocenti din Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 111/2013, ordonanta care in acest moment isi produce efectele negative asupra populatiei Romaniei si mediului economic.

Fac un apel la dumneavoastra ca, impreuna cu parlamentarii majoritatii din arcul guvernamental, sa puneti interesul romanilor mai presus de interesul baronilor locali.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


4296 vizualizari

 • +19 (21 voturi)    
  admit (Miercuri, 2 aprilie 2014, 9:57)

  miha53 [utilizator]

  "Adevar graieste gura pacatosului!"
 • -30 (36 voturi)    
  asta deja intra in ridicol ... (Miercuri, 2 aprilie 2014, 9:59)

  adrian8 [utilizator]

  ma mir ca nu ii zice vreun consilier , ca deja a trecut de momentul unde atrage electorat pentru ca e inpotriva unei taxe aberante ... si a ajuns la momentul unde isi arata doar impotenta , prin aceste 'latraturi' zilnice dovedeste ca nu mai are nici o putere .
  • +23 (23 voturi)    
   miting pentru acciza (Miercuri, 2 aprilie 2014, 10:42)

   deer [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

   Inteleg ca esti de acord cu noua acciza la carburant.
   Atunci organizeaza un miting la Parlament pentru sustinerea masurilor guvenului si cereti votarea cu celeritate a legii de aprobare a ordonantei de introducere a noii accize.
   Sa vedem cati prosti vor iesi in stada pentru cresterea taxelor.
  • +25 (25 voturi)    
   trezeste-te (Miercuri, 2 aprilie 2014, 10:54)

   un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

   taxe taxe si iar taxe.... asta e problema!
   tu ai ramas blocat cu basescu basescu! chiar nu poti sa gandesti deloc nici macar cand vezi pretul la benzina?
   • +9 (13 voturi)    
    Postaci (Miercuri, 2 aprilie 2014, 11:27)

    nano2k [utilizator] i-a raspuns lui un oarecare

    Sunt postaci care fac si ei un leu cu aceeasi placa veche: "Basescu e in tot si in toate".

    De fapt, ei il zeifica.
   • +1 (3 voturi)    
    Ca să transformi problema în soluţie (Miercuri, 2 aprilie 2014, 12:01)

    Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui un oarecare

    nu trebuie decât să încasezi taxele, în loc să le plăteşti.
  • +7 (7 voturi)    
   destept esti! (Miercuri, 2 aprilie 2014, 12:18)

   un dac [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

   Pai daca Basescu nu mai are nicio putere, de ce singurul plan de guvernare al vostru este "jos Basescu!"?
 • +7 (7 voturi)    
  daca nu se scoate acciza (Miercuri, 2 aprilie 2014, 11:04)

  utilizator1221 [utilizator]

  Macar sa folosesca veniturile suplimentar pentru a invata si tu putina gramatica...
 • -15 (15 voturi)    
  incredibil (Miercuri, 2 aprilie 2014, 11:04)

  Mazeta [utilizator]

  Ponta face campanie electorală și în Norvegia. Baronii locali strâng bani de campanie. Noroc cu președintele Norvegiei, care luptă pentru popor!

  Norwegian government will increase special oil tax by 1% - to 51%.

  The price of gasoline in Norway is 2.08 EUR per liter which is 87% higher than the average world price of gasoline: 1.11 EUR. The price of diesel in Norway is 1.95 EUR per liter which is 95% higher than the average world price.
  • +7 (7 voturi)    
   Daca tot te bagi in seama cu Norvegia... (Miercuri, 2 aprilie 2014, 12:05)

   AK-47 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   ...si tot vrei sa ne arati noua cum creste pretul la carburanti si la ei, de ce nu ne spui si ce salarii au norvegienii ? Sau asta e un detaliu marunt, care nu conteaza?

   Hai sa iti dau detaliul asta, ca sa te scap de dificultate:

   Salariul mediu: 5.632 dolari
   PIB pe cap de locuitor: 78.674 dolari

   Ia zi, cum e situatia in Ro?
   • -5 (9 voturi)    
    am înțeles (Miercuri, 2 aprilie 2014, 12:27)

    Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui AK-47

    Deci problema nu este prețul benzinei, ci raportul dintre preț și salarii. Păi atunci să încercăm creșterea salariilor, nu?
    • +4 (4 voturi)    
     Esti debusolat rau! (Miercuri, 2 aprilie 2014, 14:37)

     sebagain [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

     Crsterea salariilor nu se face de catre guvern. Guvernul institutionalizeaza cadrul in care oamenii pot avea venituri mai mari prin politici coerente. Gandeste-te cum guverneaza si ce fel de politici a facut PCUSDL pana acum? Inainte sa spui, gandesti!
  • +8 (8 voturi)    
   Chiar asa? (Miercuri, 2 aprilie 2014, 12:11)

   maxi rodrigues [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Nici nu ma mai chinui sa verific daca ce zici de Norvegia o fi adevarat, presupun ca nu te-ai chinuit sa scrii un text in engleza, ci l-ai dat copy-paste de undeva.

   Am un singur raspuns pentru tine:
   - salariu mediu Romania (net): RON 1760 (USD 534)
   - salariu mediu Norvegia (net): NOK 29,000 (USD 4,900)

   La datele tale, considerand ca faci 1,250 km / luna, cu o masina pe motorina (consum sa zicem 6 l / 100 km, adica un total de 75 litri lunar) un roman va plati aprox. EUR 105, iar un norvegian EUR 147, deci vreo EUR 42 in total. Sau, sa calculam altel - romanul va plati 26% din salariul sau pe motorina, iar norvegianul va plati 4%.
   ///
  • +5 (7 voturi)    
   postacule (Miercuri, 2 aprilie 2014, 12:13)

   un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   ... te-au pus sa faci cercetare pe google pentru postarea asta?
   incerci sa argumentezi guvernarea Ponta. penibil ...
   • -1 (3 voturi)    
    a .. deci (Miercuri, 2 aprilie 2014, 13:25)

    adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui un oarecare

    daca argumentezi ceva .. esti penibil ... nu ?

    acum inteleg majoritatea postarilor voastre ... nu vreti sa fiti penibili .
    • +1 (3 voturi)    
     postacule (Miercuri, 2 aprilie 2014, 16:34)

     un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

     care este raportul dintre venitul minim in norvegia vs costul litrului de benzina?
     afla pt cultura ta genrala ca suntem pe primul loc la cea mai scumpa benzina raportat la venituri.
     si da...avem benzina mai scump ca nemtii sau francezii.
     hai sustine guvernul ponta mai departe, dar fara sa fii penibil!
     • -1 (3 voturi)    
      am inteles .. (Miercuri, 2 aprilie 2014, 17:48)

      adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui un oarecare

      si asta e o noutate de cand a venit ponta .. nu ?

      si ca tot vorbesti de penibil ... la ce ai raspuns tu exact in postarea ta ... ? ca nu vad nici o legatura intre ce am scris eu si ce raspunzi tu ... da , stiu ai "placa" ta de zis ...
      • 0 (0 voturi)    
       De fapt... (Joi, 3 aprilie 2014, 10:58)

       maxi rodrigues [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

       ...n-ai inteles. Noutatea e ca si asa stateam destul de rau la raportul dintre venit si pretul combustibilului, nu era nevoie sa accentuam aceasta stare de rau.
       Intrebarea este: se justifica accizele? Tu, fan Ponta, spui ca da.
       Noi, simpli cetateni, spunem ca nu. Despre ce crezi tu ca vorbim aici?

       Si da, poti sa pari penibil atunci cand aduci niste argumente penibile. Cand faci comparatii penibile si incerci sa justifici in mod penibil niste decizii penibile.

       PS Daca intr-adevar acesti bani ar intra in infrastructura si in decursul unei perioade scurte s-ar vedea niste imbunatatiri vizibile ale drumurilor, probabil ca noi, simplii cetateni, nu am fi atat de vehementi. Insa stim cu totii unde se vor duce banii. De ce s-ar duce in alta parte decat unde se duc banii din rovinieta, de exemplu? De ce platesc de "n" ori infrastructura si nu se vede absolut nimic schimbat? Tu poti sa raspunzi la aceste intrebari simple?
  • +2 (2 voturi)    
   Ai fost vreodata in Norvegia ? (Miercuri, 2 aprilie 2014, 12:27)

   gigi1111 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Sti ce salarii au ? Au cele mai mari salarii din lume, mai mari decat Japonia. Salariu MINIM este de ~ 3000 - 3500 euro. Un Hyundai Accent costa 22.000 euro, totul acolo e inflatat, cu 3000 de euro pe luna esti la limita supravietuirii. Problema lor, e ca atunci cand ies din tara sunt boieri.
   Hai sa nu ne comparam cu una din cele mai bogate tari din lume, cu cel mai mare salariu din lume cu unul din cele mai inalte nivele de trai din lume.
  • +3 (3 voturi)    
   Iaca (Miercuri, 2 aprilie 2014, 12:32)

   ggna [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   traiesc in Norvegia si nu stiam...Noroc cu tine mazeto, sa ne spui.
 • +7 (9 voturi)    
  Taxa pe sclavie (Miercuri, 2 aprilie 2014, 11:15)

  BalanMarius [anonim]

  Stiu cum este Basescu, dar astia intrec orice masura, impun taxa pe benzina (acciza), o sa impuna taxa pe respiratie, deoarece poluam aerul ( inspiram oxigen expiram dioxid de carbon) si trebuie sa ne aliniem la normele UE de poluare.
  Imi cer scuze jupanilor, sunt c-am putine taxe, puneti mai multe! robii pot mai mult sa dea! oare nu trebuie tinuti saraci? ca sa ceara mancare guvernului si UE, sa-i infometam, sa le luam educatia, ca sa nu mai aiba capacitatea sa va comenteze deciziile voastre de rahat, sa distrugem sistemul de aparare -desfintati armata...si uita asa le ucidem spiritul romanesc...dar mai ..... nu mor caii cum vor cainii !.
  Dupa atata robie, calcare in picioare, Romanii mai au putere sa traiasca? sa iubeasca? sa lupte? auziti voi conducatori ai tarii, spun unii de afara.., nu c-am va faceti treaba cum trebuie...va c-am tremura spiritul cand strigati si va luptati cu poporul roman....... mai multe taxeeeee mai....rupetii....
 • -14 (16 voturi)    
  Ponta trebuie (Miercuri, 2 aprilie 2014, 11:21)

  destanga [utilizator]

  Sa-l dea in judecata pentru propagare de minciuni.
  Nu are dovezi ca banii se duc la Dragnea.
  • +5 (5 voturi)    
   .... (Miercuri, 2 aprilie 2014, 12:14)

   un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui destanga

   ponta... e cel care minte continuu amice....
   punem pariu ca banii o sa se faca nevazuti?
   • -3 (3 voturi)    
    amice .. aberezi . (Miercuri, 2 aprilie 2014, 13:29)

    adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui un oarecare

    ponta minte .. da , e nesimtit ..da .

    dar sincer nu se compara nici la "degetul mic" cu incendiatorul ... asta minte de rupe continuu de cand e in politica .. de pe vremea cdr !
    • 0 (2 voturi)    
     ... (Miercuri, 2 aprilie 2014, 16:36)

     un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

     a zis ponta ca nu o sa puna taxe noi in campanie? a zis ca o sa refaca TVA la valoarea initiala de 19%?
     aminteste-ti cum ai votat cand te duci sa alimentezi data viitoare!!!
     • 0 (2 voturi)    
      asa ... si ? (Miercuri, 2 aprilie 2014, 17:49)

      adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui un oarecare

      tocmai am zis ca minte .(sau nu ai citit decat titlul ... ?)

      nu vreau si nu am chef sa isiruiesc toate minciunile basului .... dar sunt sigur ca le sti .
  • +3 (3 voturi)    
   Zi Z cu limba scoasa ... (Miercuri, 2 aprilie 2014, 12:28)

   gigi1111 [utilizator] i-a raspuns lui destanga

   poti ?
   Tovarase, esti pe lista de "primitori" de fonduri, sau esti naiv ?
  • +2 (2 voturi)    
   :)))) (Miercuri, 2 aprilie 2014, 12:48)

   mircearh [utilizator] i-a raspuns lui destanga

   tare asta. Ponta are o musca pe caciula cat burta de baron local.
  • -1 (3 voturi)    
   e na ... (Miercuri, 2 aprilie 2014, 13:28)

   adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui destanga

   in primul rand , cand a spus bas ceva si cu dovezi ? el numai cancan face .

   in al doilea rand , ponta coabiteaza cu bas .. se injura la tv , si la sfarsitul zilei faca jumi-juma "tainul" .
  • +5 (5 voturi)    
   Este incredibil...!!! (Miercuri, 2 aprilie 2014, 13:40)

   ticbis [utilizator] i-a raspuns lui destanga

   Mi se pare uluitor ca aceiasi postaci de genul mazeta, evoque, finutza, destanga, pecereu si alte asemenea specimene dubioase care se vaitau pe-aici ca Boc a taiat salariile si pensiile sarmanilor de romani sa apara acum sustinatori fermi ai tuturor cresterilor de taxe, impozite, accize, de scumpiri ale preturilor la alimente, marfuri, carburanti, gaze, intretinere, energie termica si electrica, sau sa-i vad acum aparatori vajnici ai mult-hulitului FMI si BM.
   Imi pare rau, dar o minte normala de om normal n-are cum sa priceapa asa ceva.
   Astia fie n-au toate tiglele pe casa, fie sunt dotati cu un caracter, o moralitate si o constiinta de sine civica si umana de cea mai joasa speta.
   Este imposibil pentru orice fiinta umana rationala si normala sa inteleaga de ce era rau atunci cand unii taiau pensii si salarii si de ce este bine acum cand altii dubleaza sau tripleaza preturile si costurile vietii cotidiene ale romanilor de rand.
   Este un subiect la care fiecare dintre noi ar trebui sa mediteze ceva mai profund; este o dovada ca natura umana nu are limite clare de inteligenta, de rationalitate sau de moralitate, ca poate produce in aceeasi masura atat genii si vizionari care sa asigure progresul speciei cat si elemente situate la polul opus si care ne reamintesc in permanenta ca inca facem parte din regnul animal dominat strict de instincte primare.

   Eu pot intelege opozitia ferma si critica a politicilor de stanga fata de masurile (poate) dure ale partidelor de dreapta. N-am sa pot pricepe insa niciodata adeziunea neconditionata si entuziasta a oamenilor saraci si nevoiasi la masurile economice luate de un partid de stanga care le dubleaza pretul ciorbei, al curentului electric, al gazelor, al intretinerii, al benzinei, al salamului si al painii zilnice!
   Poate ca sunt insa resorturi de natura umana pe care inca nu le cunosc eu!
   Oricum, pentru poporul asta viitorul se anunta cel putin trist!
 • +6 (12 voturi)    
  Zgonea? (Miercuri, 2 aprilie 2014, 11:35)

  Matrafirefox [utilizator]

  Zgonea e sluga la P$D de mult timp, el danseaza cum ii canta baronii P$D, n-o sa faca nimic.
 • +4 (4 voturi)    
  Acum ceva timp ... (Miercuri, 2 aprilie 2014, 12:24)

  gigi1111 [utilizator]

  toti il injurau pe BOC, ca a marit TVA-ul ca a micsorat salariile. Toti saracii Romaniei au iesit la vot cu speranta ca tovarasul Ponta o sa le imoaie posmegii, dar nu a fost asa.
  Acum, voi toti cei saraci, o sa saraciti si mai mult. Noi, cei cu ceva salarii, o sa supravietuim, 1% din salariu este irrelevant. Chiar, si cu impozit mai mare tot o sa supravietuim, dar voi cei saraci o sa ajungeti si mai saraci, mult mai saraci.
  Poate va treziti odata si nu mai "puneti botul" la toate minciunile comuniste, poate iesiti si voi la vot sa ne ajutati sa ducem tara asta intr-o directive europeana.
  Dar, cum stiu sigur ca nu o sa fie asa, pomana electorala o sa functioneze, va urez in continuare SARACIE PLACUTA dragi tovarasi si pretini. Pentru voi, era mai bine in communism, si daca chiar doriti, aveti o optiune de emigrare, Corea de Nord. Tara frumoasa, are munti paduri si campii.
  • -2 (2 voturi)    
   adica ? (Miercuri, 2 aprilie 2014, 13:32)

   adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui gigi1111

   mai exact pe cine ?
   tot pdl sa voteze lumea ? sau noul pdl (format din ex-pdl-iti) pimp ?

   ps. sigur tu nu il injurai pe boc/bas cand marea tva si taia salarii/pensii .. tu faci parte dinc ei ce il laudau .
   • 0 (2 voturi)    
    ... (Miercuri, 2 aprilie 2014, 13:58)

    gigi1111 [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

    Ii injuram ca in loc sa taie salarii nu au dat afara. Asta a fost greseala masiva care au facut-o. E grav ca au tait la bugetari ? De ce sa fie grav ? La privat cum a fost, sau numai voi contati ?
    M-am bucurat ca nu am fost in situatia Greciei sau Spaniei cu somaj de 25%. Dar astea nu se vad.
    Fac parte din cei care ii laudau, iar daca era dupa mine, peste 75% din bugetari ar fi zburat din system direct in somaj, 2 luni, iar apoi la camp, ca in loc de grau avem buruieni. Deci, despre ce vorbim aici ? Despre faptul ca esti bugetar si vrei pomeni sau despre tara asta care se afunda. La MUNCA TOVARASI SI PRETINI, daca nu SARACIE PLACUTA va urez.
    • +1 (1 vot)    
     despre ce bugetari vorbesti? (Miercuri, 2 aprilie 2014, 15:09)

     ioan16 [utilizator] i-a raspuns lui gigi1111

     75% dintre bugetari? imi spui te rog, cine intra aici: profesori, militari, medici, pompieri, smurd, personalul din justitie, politie?
     sau altfel, care sunt cei 25% care raman?
     nu mai intreb de ce, sigur nu-s in stare sa inteleg eventualele argumente, insa sa-mi fac macar o idee despre cine e vorba.
    • 0 (0 voturi)    
     aberezi ... si exagerezi . (Miercuri, 2 aprilie 2014, 16:50)

     adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui gigi1111

     au taiat la bugetari , si implicit multi patronasi au procedat similar .

     au marit tva , o masura imbecila la maxcim , au explodat preturile la produse si servicii , si evaziunea a crescut exponential ==> mai putini bani la buget , dar si mai putini la populatie .

     ps. nu am fost niciodata bugetar .. dar tu presupui asta ..dece ? doar pentru ca nu sunt de acord cu gandirile tale deformate ... bun exemplu de obictivitate ...
 • 0 (0 voturi)    
  .... (Miercuri, 2 aprilie 2014, 12:34)

  Marissa [anonim]

  Asta este asa pentru noi care vedem la tv si citim presa, si s-ar zice ce interesati sunteti pentru binele nostru, cand de fapt o folositi ca strategie de campanie electorala ,sa va denigrati reciproc, care este mai calic care greseste, unde greseste.
 • +2 (4 voturi)    
  ....masca (Miercuri, 2 aprilie 2014, 12:35)

  Marissa [anonim]

  Faptul ca atrage atentia referitor la acciza este bine,poate le este frica de Presedintele Romaniei,ca bun simt nu cred ca mai exista.Sigur banii au un alt scop decat sa fie folositi in interesul cetatenilor.
 • -6 (6 voturi)    
  saracii si pensionarii (Miercuri, 2 aprilie 2014, 12:41)

  destanga [utilizator]

  Vor salva Romania la alegerile prezidentiale,fie cava place fie ca nu.
  Clasa de mijloc sa taca a vorbit destul 10 ani.
 • -2 (6 voturi)    
  base (Miercuri, 2 aprilie 2014, 12:43)

  EmilIonut [utilizator]

  La fel ca PDL-ul coordonat de basescu, PSD vrea sa obtina bani din campanie cu riscul saracirii populatiei. Modul in care niste personaje toxice precum Basescu, Boc si Ponta trateaza poporul romani trebuie sa inceteze.
  • +1 (3 voturi)    
   corect , dar (Miercuri, 2 aprilie 2014, 13:33)

   adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui EmilIonut

   o sa iei multe 'minus' .. ai folosit cuvand "cheie" datator de - .
 • -2 (4 voturi)    
  PSD (Miercuri, 2 aprilie 2014, 12:56)

  AurelMihai [anonim]

  Partidul Social Democrat vrea sa obtina bani de campaniile chiar daca saraceste populatia. Felul in care Basescu, Ponta si Boc trateaza oamenii din Romania trebuie sa inceteze!!! Din aceasta cauza, ar trebui sa avem reprezentanti de seama care sa nu ne dispretuiasca.
 • -4 (6 voturi)    
  Asta e proces de intentie (Miercuri, 2 aprilie 2014, 12:56)

  DanBruma [utilizator]

  Basescu ar face bine sa-si vada de treaba lui si sa nu se amestece in treburile guvernului.
 • +3 (3 voturi)    
  .... (Miercuri, 2 aprilie 2014, 13:08)

  Marissa [anonim]

  Marire peste marire, mai ne trebuie si o taxa pentru nume de sfant si suntem cei mai tari din Europa.Cand majoritatea romanilor fac eforturi sa supravietuiasca, cu venituri care te fac sa pleci in strainatate, cand realizeaza ca viata se rezuma la munca, pentru plata facturilor si creditelor.
 • -3 (5 voturi)    
  Bani pentru campaniile lor (Miercuri, 2 aprilie 2014, 13:12)

  Mihaela2014 [utilizator]

  Sper ca romanii si-au deschis ochii si vad unde se duc banii de pe majorari! Acum, banii nostri se duc in campania PSD-ului! Si Basescu, Boc si Ponta ne-au tratat in acelasi mod jalnic! In fruntea poporului e nevoie de oameni care sa ne reprezinte si nu sa isi bata joc de noi.
 • -1 (1 vot)    
  Istoria nu minte! (Miercuri, 2 aprilie 2014, 16:53)

  ChiricaDaniel [anonim]

  Băsescu a vândut FLOTA, Iliescu a vândut ȚARA! la alegerile europarlamentare și prezidențiale din acest an trebuie să arătăm că nu putem fi păcăliți la infinit. Istoria nu minte!
 • -1 (1 vot)    
  Ce e prea mult, strica! (Miercuri, 2 aprilie 2014, 22:30)

  Isa3 [utilizator]

  Nici nu ma mir ca s-a ajuns la felul acesta de divergente. Fiecare isi apara interesele proprii, care se pare ca sunt mai presus de interesele poporului roman. Nu vrem conducatori meschini care ar face orice ca sa-si umfle buzunarele proprii! E timpul sa luam atitudine, e timpul PNL!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by