Politia Neamt a declansat o ancheta in cazul sefului Politiei Piatra Neamt, Cezar Constantin Filip, dupa ce pe internet a fost postat un filmulet in care acesta apare lovind cu palmele si picioarele o minora, incidentul avand loc in sediul Politiei, iar la acesta asistand si un alt ofiter, relateaza Mediafax. Inspectorul general al Politiei Romane a trimis Corpul de control la IPJ Neamt pentru verificari in acest caz.

UPDATE: Vicepremierul Gabriel Oprea a ordonat demiterea sefului Politiei Piatra Neamt

Vicepremierul pentru securitate nationala Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, a ordonat miercuri sefului Politiei Romane demiterea comisarului-sef Cezar Filip de la Politia Piatra Neamt, a anuntat MAI.

Comisarul-sef Paul Tablan, inspectorul-sef al Inspectoratului de Politie Judetean Neamt, a declarat, pentru Agerpres, ca Filip este incepand de miercuri si pana pe 28 martie in concediu medical.

"In urma vizionarii imaginilor, domnul comisar-sef este cercetat disciplinar de Biroul intern. Totodata, am sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Piatra Neamt pentru infractiunea de purtare abuziva", a declarat Tablan.

Intr-un filmulet postat miercuri pe internet, seful Politiei Muncipale Piatra Neamt, Cezar Constantin Filip, apare in timp ce loveste o fata cu palmele, in mod repetat. De asemenea, fata este lovita si cu picioarele si este imbrancita si trasa de par de mai multe ori.

Filmarea, care este datata 8 martie, este facuta in sediul Politiei Piatra Neamt, iar in imaginile surprinse de o camera de luat vederi din sediul Politiei apare si un ofiter de la Biroului de Investigatii Criminale, care asista la incident fara a interveni.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Neamt, Elena Bulgarea, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca a fost declansata o ancheta si va fi sesizat si Parchetul in acest caz.

"IPJ a luat la cunostinta cele reclamate si a sesizat Biroul de cercetare disciplinara impotriva celor doi politisti care apar in imagini. In paralel, urmeaza sa fie sesizat si Parchetul Judecatoriei Piatra Neamt pentru a se verifica daca se intrunesc elementele constitutive ale unei infractiuni", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Neamt.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, minora agresata de seful Politiei Piatra Neamt are 14 ani si ar face parte dintr-un grup infractional specializat in furturi si talharii.

Seful Politiei Romane a trimis Corpul de control la IPJ Neamt

Inspectorul general al Politiei Romane a trimis Corpul de control la IPJ Neamt, dupa ce pe internet au fost publicate imagini cu seful Politiei Piatra Neamt care loveste o minora, in fata unuia dintre subalternii sai.

"Din dispozitia inspectorului general al Politiei Romane, ofiteri specialisti din cadrul Directiei Control Intern - IGPR se deplaseaza la IPJ Neamt, in vederea efectuarii de verificari cu privire la incidentul in care au fost implicati doi politisti nemteni", se arata intr-un comunicat de presa al IGPR.