Duane Butcher, insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, s-a intalnit joi cu presedintele PNL Crin Antonescu ocazie cu care au discutat despre scena politica interna, situatia din Ucraina, precum si asupra modalitatilor de intarire a parteneriatului strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii, se arata intr-un comunicat de presa al PNL.

Duane ButcherFoto: Agerpres

In cadrul intalnirii, Antonescu "a subliniat ca inca de la fondarea USL liberalii au fost un partener loial in Guvern si in Parlament si a reiterat speranta ca si celalalt partid important al coalitiei, PSD, sa doreasca in mod real pastrarea aliantei si sa respecte, astfel, votul masiv al cetatenilor pentru USL care a dat legitimitate actualului Guvern."

Totodata, liderul liberal i-a oferit asigurari reprezentantului ambasadei SUA ca PNL este decis sa sanctioneze ferm "orice derapaj care ar putea pune in pericol statul de drept", notand aici demersurile liberalilor "pentru respingerea legii amnistiei si gratierii de catre Camera Deputatilor."

  • Comunicatul de presa al PNL

"Domnul Crin Antonescu, presedintele Senatului si presedintele Partidului National Liberal, a avut astazi o intrevedere cu domnul Duane Butcher, Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti.

A avut loc un schimb de opinii deosebit de util ambelor parti privind scena politica interna, situatia din Ucraina, precum si asupra modalitatilor de intarire a parteneriatului strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii.

In cadrul discutiilor, presedintele PNL a subliniat ca inca de la fondarea USL liberalii au fost un partener loial in Guvern si in Parlament si a reiterat speranta ca si celalalt partid important al coalitiei, PSD, sa doreasca in mod real pastrarea aliantei si sa respecte, astfel, votul masiv al cetatenilor pentru USL care a dat legitimitate actualului Guvern.

Totodata, domnul Crin Antonescu a subliniat decizia ferma a PNL de a sanctiona orice derapaj care ar putea pune in pericol statul de drept. In acest sens, parlamentarii liberali vor continua sa faca demersurile necesare pentru respingerea legii amnistiei si gratierii de catre Camera Deputatilor."

Amintim ca Duane Butcher a fost miercuri la Guvern pentru o discutie cu premierul Victor Ponta. Reprezentantii Ambasadei au declarat pentru HotNews.ro ca "insarcinatul cu afaceri al SUA se intalneste in mod curent cu o serie de reprezentati ai Guvernului".