Situatia ministrilor Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea este neclara in acest moment, in conditiile in care nu au fost semnate inca decrete de numire pentru inlocuitorii acestora si nici nu exista numiri pentru interimari. Acesta este si motivul pentru care cei doi nu au participat la sedinta Guvernului de miercuri, fiind prezenti secretarii de stat Dan Manolescu de la finante in locul lui Chitoiu si Bogdan Badea de la economie in locul lui Gerea.

Reamintim ca saptamana trecuta, PNL a hotarat schimbarea celor doi ministri, in locul lor urmand sa fie numiti Eugen Nicolaescu la finante si Teodor Atanasiu la economie. Cei doi si-ar fi depus demisia luni, 10 februarie, insa Guvernul nu a trimis inca actele necesare catre presedintele Traian Basescu in vederea semnarii decretelor de numire. Aceasta in conditiile in care inca exista discutii in USL privind o reorganizare a Guvernului, astfel incat Klaus Iohannis sa fie numit vicepremier si ministru de Interne in locul lui Radu Stroe care si-a dat demisia in luna ianuarie.

Si presedintele Traian Basescu a atras atentia asupra situatiei create in urma demisiei celor doi ministri considerand ca in acest moment Guvernul ar putea functiona chiar in ilegalitate. "Chitoiu si-a depus demisia, ministrul Economiei si-a depus demisia, ministrul Sanatatii si-a depus demisia. Eu nici pana astazi nu am numit interimarii. Deci Guvernul functionaza ilegal", a spus Basescu marti seara la B1.