Vicepresedintele Comisiei Europene, Viviane Reding, a fost jefuita la Londra, in timp ce participa la o dezbatere cu oficiali britanici, potrivit telegraph.co.uk. Hotii au furat furat din masina oficiala, pe care aceasta a lasat-o descuitata, geanta cu obiecte personale printre care haine si cercei, plus o placinta cu branza pe care Viviane Reding o cumparase de la un targ cu produse traditionale englezesti.

Viviane RedingFoto: AGERPRES

Din fericire, hotii nu s-au atins si de servieta cu acte oficiale. Viviane Redind a declarat pentru telegraph.co.uk ca a calatorit in jurul lumii insa nu i s-a mai intamplat sa fie jefuita si ca regreta cel mai mult disparitia placintei.

"Am cumparat aceasta placinta pentru a arata oamenilor cat de buna este bucataria britanica. Sper, cel putin, ca hotii vor manca placinta si nu o vor arunca. Va fi foarte dificil sa inlocuiesc hainele, bijuteriile si trusa de machiaj. Cerceii mei au aparut pe fotografii din intreaga lume. S-ar putea sa nu fie valorosi, dar sunt originali si usor de recunoscut. Persoana care ii va purta trebuie sa fie constienta de asta", a declarat Viviane Reding pentru

The Telegraph.

Politia londoneza spera sa dea de urma hotilor cu ajutorul camerelor de supraveghere.