Vineri, vremea se va mentine rece dimineata, iar cerul va fi temporar noros. In zona de munte va ninge si se va depune strat nou de zapada, in prima parte a zilei in Muntii Apuseni si in Carpatii Orientali, apoi si in celelalte masive, potrivit Mediafax.

Ninsori slabe se vor semnala si in Maramures, local in Transilvania si Crisana si pe spatii restranse in Banat, iar vantul va prezenta intensificari la cote mai reduse, cu viteze de 55...60 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 8 grade, iar cele minime se vor situa intre -6 si 2 grade, mai scazute in depresiuni. La inceputul intervalului, in zonele joase din sud, vor mai fi conditii de ceata.

La Bucuresti:

Cerul va fi variabil, cu innorari temporare ziua, iar vantul va deveni moderat in partea a doua a intervalului. Temperatura maxima va fi de 4 ...6 grade, iar cea minima in jur de -2 grade.

Vantul va avea intensificari, cu rafale de peste 70 km/h si pe crestele inalte de peste 100 km/h, viscolind zapada. Cantitatile de precipitatii vor depasi izolat 10...15 l/mp.

La munte:

Vremea va fi rece mai ales dimineata si noaptea, iar cerul va prezenta innorari. Va ninge si se va depune strat nou de zapada, in prima parte a zilei in Muntii Apuseni si in Carpatii Orientali, apoi si in celelalte masive. Vantul va avea intensificari, cu rafale de peste 70 km/h si pe crestele inalte de peste 100 km/h, viscolind zapada. Cantitatile de precipitatii vor depasi izolat 10...15 l/mp.

Amintim ca meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de ninsori si vant puternic pentru 19 judete din zonele muntoase, in perioada vineri, 6 decembrie, ora 06 - sambata, 7 decembrie, ora 14.

In intervalul mentionat, in zona de munte va ninge si se va depune strat nou de zapada, in prima parte a zilei in Muntii Apuseni si in Carpatii Orientali, apoi si in celelalte masive. Vantul va avea intensificari, cu rafale de peste 70 km/h si pe crestele inalte de peste 100 km/h, viscolind zapada, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.

Intensificari ale vantului vor fi si in zonele mai joase de relief din regiunile intracarpatice, dar la cote mai reduse (55....60 km/h), iar ninsorile, slabe cantitativ, se vor semnala pe arii restranse.