Patru inculpati, printre care si primarul comunei dambovitene Aninoasa, Constantin Maricescu, au fost retinuti vineri pentru 24 de ore de procurorii DIICOT intr-un dosar privind furturi de conducte de transport al produselor petroliere, informeaza Agerpres.

Retinerea vine dupa ce cu o zi in urma au avut loc mai multe perchezitii domiciliare in Dambovita si Prahova in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unei grupari infractionale organizate specializata in astfel de furturi, informeaza un comunicat de presa transmis de Biroul Teritorial Dambovita al DIICOT.

"Unul dintre inculpatii retinuti are calitatea de primar. In cauza exista suspiciunea rezonabila ca membrii gruparii, in perioada 2010 - 2011 au sustras in baza aceleiasi rezolutii infractionale, conducte magistrale de transport produse petroliere apartinand mai multor parti vatamate", se mai arata in comunicatul DIICOT.

Prejudiciul cauzat se ridica la peste 1,5 milioane de lei.

Conform DIICOT, in cauza au fost instituite masuri asiguratorii cu privire la doua imobile de lux, sase autoturisme de lux, trei utilaje tip buldoexcavator si un autotren.

"Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Serviciul Roman de Informatii si Directia de Informatii si Protectie Interna. Actiunea a fost efectuata cu sprijinul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Dambovita", se mai arata in comunicatul DIICOT.