Tineri absolventi ai institutiilor de invatamant superior din Germania vor putea pentru prima data ca, la inceputul anului 2014, sa efectueze un stagiu de practica in Parlamentul Romaniei, anunta Ambasada Germaniei la Bucuresti intr-un comunicat de presa.

Despre bursele de practica din Parlament in sistem de reciprocitate a vorbit si Eugen Nicolicea, deputat si secretar al Camerei Deputatilor, in cadrul unei intalniri cu delegatia la nivel inalt a Parlamentului Republicii Federale Germania, avand ca punct de plecare cea de a 18-a preselectie a candidatilor din Romania pentru bursele de practica in Parlamentul German.

Dintre candidati au fost alese 5 tinere care vor pleca in februarie 2014 la Berlin pentru a fi timp de 5 luni asistente ale deputatilor din Bundestagul German. Astfel, numarul participantilor din Romania care au plecat prin aceste burse de practica in Parlamentul German (IPS) se ridica la 95, potrivit Ambasadei Germaniei la Bucuresti.

Seful delegatiei de la Berlin, Wolfgang Bornsen, membru al Bundestagului German, a vorbit despre calitatea si competenta tinerelor din Romania care au fost alese pentru aceste burse, sustinand ca sunt bune vorbitoare de limba germana, "ambasadoare inteligente, silitoare si fermecatoare ale tarii lor la Berlin", se arata in comunicat. Oficialul a afirmat ca acest lucru este valabil si pentru ceilalti aproximativ 50 de bursieri care primesc anual burse de la Serviciul German de Schimburi Academice (DAAD) si de la alte fundatii din Germania. In prezent, numarul total al romanilor care studiaza in Germania depaseste cifra de 2.000, informeaza Ambasada.

In cadrul discutiilor purtate de delegatia de la Berlin cu deputatul roman Eugen Nicolicea, "acesta a dat, in mod spontan, asigurari, ca va transmite presedintelui Camerei Deputatilor din Parlamentul Romaniei dorinta oaspetilor de la Berlin de preluare a patronajului pentru partea romaneasca a programului de practica in Parlament", potrivit comunicatului.