Ministrul roman de Interne Radu Stroe s-a intalnit luni seara, la Luxemburg, cu omologul sau francez Manuel Valls, discutand in special despre "problema romilor"

Valls a sosit luni la Luxemburg, unde marti va avea loc o reuniune a ministrilor europeni de Interne, pe tema naufragiului din Lampedusa, soldat, potrivit unui bilant provizoriu, cu cel putin 232 de morti. "El (Manuel Valls) s-a intalnit cu omologul sau roman, pentru a discuta probleme de interes comun" si, "in special, problema romilor", a declarat pentru AFP o sursa din anturajul ministrului francez de Interne, citeaza Mediafax.

Intalnirea s-a desfasurat "intr-un spirit constructiv", a adaugat aceasta sursa. Valls a declarat, in septembrie, ca o majoritate a romilor nu doreste sa se integreze in Franta, aceste afirmatii provocand critici inclusiv din partea unor politicieni de stanga. De asemenea, el a afirmat ca romii care se afla in Franta au "vocatia de a se intoarce in Romania sau Bulgaria".

Franta a apreciat ca, in prezent, conditiile de aderare a celor doua state la spatiul Schengen nu sunt intrunite. Ministrul francez de Interne urmeaza sa se deplaseze marti dimineata, la Forbach, in estul Frantei, pentru a sustine politica de securitate a Guvernului. El se va intoarce, marti dupa-amiaza, la Luxemburg pentru o reuniune oficiala cu omologii sai europeni.