Un medic de la Serviciul de Ambulanta Vaslui (SAJ) le-a admonestat pe asistentele de la Compartimentul Primire Urgente (CPU) din cadrul Spitalului de Urgenta "Elena Beldiman", reprosandu-le ca nu si-au ajutat colegii de pe ambulanta sa transfere pe targa bolnavul pe care tocmai il adusesera, scrie Vremea Noua. Una dintre asistente comenteaza, sustinand ca si-a facut datoria. Incidentul a fost filmat si postat pe YouTube.

Incidentul s-a petrecut sambata, 10 august. Medicul de pe ambulanta, Dan Ungureanu, de la SAJ Vaslui, a adus la CPU un biciclist ranit in urma unui accident rutier, politraumatizat. Cand a vazut ca asistentele de la CPU nu ii ajuta pe el si pe asistentul de pe salvare sa transfere bolnavul de pe targa ambulantei pe cea a spitalului, medicul s-a enervat.

Intrebat de persoana care filmeaza ce nemultumiri are, doctorul raspunde: "Nu vor sa ma ajute sa mut bolnavul! Asta e. Asistentele sunt 'doamne' aici la spital! Tu, ca asistenta - esti asistenta, nu? - trebuie sa stii sa manuiesti targa, ca lucreazi la Urgenta, nu la Interne!"

"Da' ce, nu am manuit-o bine?" se apara una dintre asistente.

"Da? Ia uite ce bine ai manuit-o! Sta cu capul pe bara. Asa de bine ai manuit-o! [...] Intreaba-l daca nu il doare capul, intreaba-l", ii spune doctorul.

Potrivit publicatiei Vremea Moua, medicul de pe ambulanta a precizat ca va transmite un raport catre conducerea spitalului barladean in care va acuza lipsa de profesionalism a asistentelor.