Doi elevi de clasa a IV-a dintr-o localitate din Timis au primit ca premiu, la incheierea anului scolar, volumul "Povesti, povestiri, amintiri din copilarie" de Ion Creanga, care contine si "Povestea Povestilor", lectura interzisa minorilor, directorul scolii sesizand Inspectoratul Scolar Judetean si Protectia Copilului, relateaza Mediafax.

Adjunctul sefului Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Timis, Aura Danielescu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca ISJ a fost sesizat de catre directorul scolii din localitatea Gottlob ca doi elevi au primit ca premiu la final de an scolar cartea "Povesti, povestiri, amintiri din copilarie" de Ion Creanga si care contine "Povestea Povestilor", in care exista cuvinte obscene si este nepotrivita pentru minori.

"Inspectoratul Scolar Judetean Timis a fost sesizat de directorul scolii din localitatea Gottlob ca doi elevi de clasa a IV-a din localitate au primit ca premiu o carte scrisa de Ion Creanga si care contine, printre altele, opera "Povestea Povestilor", o lectura interzisa minorilor. De asemenea, directorul a sesizat si editura, precum si Protectia Copilului", a declarat Aura Danielescu.

Potrivit acesteia, cartile erau invelite in tipla, iar persoana care le-a cumparat nu avea de unde sa stie ce povesti contine volumul.

Aura Danielescu a mai spus ca doar una dintre familii a returnat cartea la scoala din Gottlob si ca a primit o alta in schimb.