Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) se reuneste luni in sedinta, de la ora 15,00, la Palatul Cotroceni, printre subiectele care urmeaza a fi dezbatute aflandu-se planul de inzestrare a Armatei Romaniei in perioada 2013 - 2022, transmite Agerpres.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, pe ordinea de zi a sedintei CSAT mai sunt incluse subiecte precum starea industriei de securitate, implicatiile acesteia asupra capacitatii operationale a institutiilor din domeniul securitatii nationale si masurile necesare pentru restabilirea rolului strategic al industriei de securitate in cadrul economiei nationale. Un alt subiect vizeaza fortele armate ale Romaniei care pot fi puse la dispozitie pentru participarea la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman in anul 2014.

Pe agenda sedintei CSAT se vor mai afla subiecte precum Carta Alba a Apararii, catalogul-cadru cu obiectivele de infrastructura teritoriala importante pentru sistemul national de aparare sau raportul privind activitatea Centrului de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica - CERT-RO. Pe timpul sedintei, vor fi abordate si alte subiecte de interes pentru securitatea nationala.

Ministrul Economiei, liberalul Varujan Vosganian, anunta joia trecuta ca a facut o informare la nivelul primului-ministru pe tema privatizarii industriei aeronautice, punctand ca pe acest subiect s-ar putea discuta luni in CSAT. "Am prezentat informarea cu privire la privatizarea industriei aeronautice pe care o vom discuta luni in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii. E vorba de IAR Ghimbav, Avioane Craiova si Romaero", declara Vosganian, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PNL.