Cel putin 70 de copii din clasele de step by step ale Scolii nr.10 din Piatra Neamt sufera de toxiinfectie alimentara, dupa au consumat miercuri, la scoala, mancarea oferita de o firma de catering, informeaza Agerpres. Unul dintre copiii suspecti de toxiinfectie alimentara a fost internat in sectia de boli contagioase a Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt.

Conducerea unitatii scolare a precizat ca aceste cazuri au fost semnalate, joi dimineata, de parintii copiilor, care au sunat si au anuntat ca acestia se simt rau. Cum in mai putin de o ora s-au inregistrat zeci de telefoane si plangeri, s-a constituit un comitet de urgenta care a analizat situatia.

"S-a constatat ca 70 din cei 240 de copii de la step by step au simptome de toxiinfectie alimentara", a declarat profesorul Romita Tiglea Lupascu, directorul unitatii scolare.

Unul dintre copiii suspecti de toxiinfectie alimentara a fost internat in sectia de boli contagioase a Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt, a confirmat doctorul Dan Morenciu, seful Directiei de Sanatate Publica Neamt, pentru Agerpres.

Copilul are varsta de 6 ani si acuza dureri abdominale puternice, varsaturi si are scaune diareice.

Pacientul a fost pus imediat sub tratament si este in afara oricarui pericol. Medicii sectiei de contagioase se asteapta insa la un posibil val de internari, in conditiile in care au fost inregistrate, neoficial, peste 70 de cazuri de toxiinfectie alimentara. Ceilalti copii sunt insa tratati la domiciliu de catre parinti.

Medicii au prelevat probe din alimente, dar si din frigiderul scolii in care acestea au fost depozitate, iar luni vor fi aflate rezultatele analizelor de laborator.

Elevii au primit, miercuri, la pranz, ciorba de cartofi, paste cu carne, fructe si placinta.

Potrivit conducerii unitatii scolare, firma de catering este din Piatra Neamt si a fost aleasa chiar de parinti.