Borboly Csaba, presedintele Consiliului Judetean Harghita, ii acuza pe inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorului de faptul ca i-ar "sicana" pe producatorii locali. Acuzele vin in urma unui control OPC la Targul Produselor Traditionale si Locale din Miercurea-Ciuc, unde, sustine Borboly Csaba, ar fi fost luate in vizor produsele secuiesti.

Sorin Susan, seful Comisariatului Regional Brasov al OPC, a declarat, potrivit portalului Administratie.ro, ca cele mai mari nereguli ar fi fost legate de faptul ca multi producatori folosesc ambalaje refolosite, fara a se sti cu exactitate la ce au fost utilizate inainte, etichetarea este total neconforma, multe dintre produse neavand informatii despre gramaj sau continutul de grasime, dar nici informatii in limba romana, anumiti producatori nu au certificat si atestat pentru toate produsele, iar unele produse nu au buletin de analiza. De asemenea, nu exista un cantar la consumatorului unde oricine sa verifice daca marfa este cantarita corect.

Potrivit portalului Administratie.ro, comisarul sef Sorin Susan s-a intalnit la targ, in timpul controlului, cu presedintele Consiliului Judetean, Borboly Csaba, care este organizatorul manifestarii, intre cei doi avand loc un schimb dur de replici. Borboly Csaba a acuzat faptul ca actiunea de control ar fi o razbunare, intrucat Consiliul Judetean percepe OPC-ului Harghita o chirie pentru spatiul pe care-l foloseste.

Site-ul lui BorbolyCsaba.ro scrie, cu titlul "Dupa steagul secuiesc, autoritatile au luat in vizor produsele secuiesti" ca "Reprezentantii autoritatii de control au venit direct la un anumit producator, care a reutilizat ambalaje PET, dupa care au controlat si ceilalti producatori prezenti la targ. In urma controlului efectuat, care a fost urmarita de reprezentantii presei centrale, s-au constatat urmatoarele nereguli: comercializarea unor produse in ambalajele PET folosite, lipsa etichetelor de pe produse sau lipsa inscriptionarii in limba romana a produselor, respectiv lipsa cantarelor avizate conform regulilor in vigoare."

"Din pacate, acum aceste sicanari au atins un taram in care pot produce multe dureri multor familii: taramul existential. Cu acest aspect nu e de glumit. Ma intreb: ce este de facut? Sa scriem petitii, sa organizam manifestari de strada? Dar ce finalitate ar avea aceste actiuni, ma intreb. Impotriva cui sau a de ce am manifesta?" sustine seful Consiliului Judetean Harghita.

Borboly Csaba mai spune, insa, ca "Indiferent de motivul controlului, producatorii prezenti trebuie sa respecte regulile specifice."

Ponta: Chestiunea steagurilor - provocare politica de "un ridicol total"

Tensiunile politice dintre Ungaria si Romania reprezinta o provocare politica pe un calcul cinic pentru voturi, fiind insa uitat ridicolul situatiei, si anume ca steagul Tinutului Secuiesc a fost folosit prima datacand secuii s-au aliat cu Mihai Viteazul impotriva unugurilor, a declarat luni la Realitatea TV premierul Ponta, citat de Mediafax.

"Este o provocare politica pe un calcul foarte cinic, atat de cinic incat ridicolul din aceste situatii e uitat. Am aflat intamplator de la un secui: steagul Tinutului Secuiesc a fost folosit pentru prima data in 1599-1600, cand secuii s-au aliat cu Mihai Viteazul impotriva ungurilor. Deci, faptul ca pe Parlamentul maghiar este un steag care s-a nascut ca lupta impotriva ungurilor e de un ridicol total. Domnul presedinte al Parlamentului maghiar probabil ca nu cunoaste", a spus Ponta.