Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au mentinut, miercuri, o decizie anterioara care stabilea ca Dan Voiculescu a fost colaborator al fostei Securitati, acesta facand politie politica sub numele conspirativ "Felix", informeaza B1TV. CAB a respins astfel cererea de revizuire Voiculescu de revizuire a deciziei privind colaborarea cu fosta Securitate.

Dan VoiculescuFoto: Agerpres

Potrivit Mediafax, instanta Curtii de Apel Bucuresti a respins cererea lui Voiculescu considerand ca aceasta este inadmisibila. Presedintele fondator al PC poate ataca decizia cu recurs in termen de 15 zile.

In 5 februarie 2010, tot CAB a constatat ca Dan Voiculescu avut calitatea de colaborator al fostei Securitati, iar acesta a contestat decizia la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).La 10 martie 2011, instanta suprema a decis irevocabil ca Voiculescu a colaborat cu Securitatea, sub numele conspirativ "Felix", iar ulterior, in 23 iunie 2011, un alt complet al aceleiasi instante a respins ca nefondata contestatia in anulare facuta de Voiculescu.

In motivarea deciziei din 2010, Curtea de Apel Bucuresti a notat ca Dan Voiculescu a colaborat cu fosta Securitate in scopul "rezolvarii unor sarcini de contraspionaj", insa era privit cu suspiciune de comunisti, pentru ca avea un trai peste nivelul obisnuit, avand o casa cu incalzire si piscina.

Potrivit judecatorilor, Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS) a apreciat corect ca Voiculescu a facut politie politica, fapt care reiese si din documentele depuse la dosar.

In 2006, CNSAS arata ca Dan Voiculescu a fost recrutat ca informator de Securitate comunista, in februarie 1970, primind numele conspirativ "Mircea". Acesta "a relatat verbal despre contactele si schimburile de pachete intre sportivi romani si cei straini, cu prilejul campionatelor de box din 1969, despre schimburile de valuta" si apoi, in Republica Socialista Cehoslovaca, unde a insotit ca translator echipele romanesti de hochei pe gheata.

De asemenea, in 1973 a fost recrutat in reteaua Directia a III-a unde i s-a dat numele de cod "Felix" si timp de doi ani a dat o serie de note informative despre colegi, rude plecate in strainatate si cetateni straini cu care a avut contact.

Dan Voiculescu a declarat pe propria raspundere la inceputul mandatului de senator, in 2004, ca nu a colaborat cu Securitatea ca politie poltiica, recunoscind insa ulterior, in urma deciziei CNSAS si a materialelor de presa, ca a fost informator.