Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, va efectua o vizita in Romania in perioada 11 - 13 februarie 2013, informeaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa postat vineri pe site-ul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, in timpul vizitei, inaltul oficial european se va intalni cu presedintele Romaniei, Traian Basescu, cu prim-ministrul Victor Ponta si cu viceprim-ministrul Liviu Dragnea.

De asemenea, comisarul Ciolos va avea intalniri cu ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Daniel Constantin, cu ministrul afacerilor externe, Titus Corlatean, cu ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, si cu Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor.

Agenda vizitei mai include intrevederi ale comisarului european cu presedintii comisiilor de afaceri europene din Parlamentul Romaniei, Ovidiu Ioan Silaghi si Anca Boagiu, precum si cu presedintii comisiilor pentru agricultura, silvicultura, dezvoltare rurala si industrie alimentara din Senat si Camera Deputatilor, Gheorghe Saghian si Nini Sapunaru.

Marti, 12 februarie, comisarul Ciolos va participa la deschiderea conferintei "Cetatenie si dialog in Europa", organizata de Reprezentanta Comisiei Europene si de Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania, iar miercuri, 13 februarie, va sustine o conferinta de presa la sediul Reprezentantei Comisiei Europene.