Un preot din judetul Constanta a fost arestat preventiv, joi, fiind acuzat de trafic cu etnobotanice. Gabriel Bucica va fi prezentat, vineri, in fata judecatorilor vasluieni, cu propunere de arestare preventiva, potrivit Agerpres.

Din cercetarile anchetatorilor rezulta ca preotul lucra direct cu Marius Buga, capul retelei de traficanti anihilata in urma cu mai putin de o saptamana. Lui Buga, judecatorii i-au respins, joi, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar.

'Politistii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Vaslui si procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Vaslui au continuat documentarea activitatilor infractionale pentru persoanele care faceau parte dintr-un grup infractional suspectat de comert cu substante de tip etnobotanic. Astazi, a fost retinut un alt membru al grupului, B. Gabriel, in varsta de 32 ani, domiciliat in comuna Cumpana, judetul Constanta, care urmeaza a fi prezentat la Judecatoria Vaslui cu propunerea de arestare preventiva. In urma cercetarilor desfasurate, s-a stabilit faptul ca, in 2012, barbatul a livrat mai multe colete cu substante de tip etnobotanic catre liderul grupului, B. Marius, in varsta de 30 ani, din municipiul Vaslui. Ulterior, alti membri s-au ocupat de distribuirea, contra cost, in randul tinerilor din municipiul Vaslui a substantelor', a declarat Mihaela Straub, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui.

Dupa luni intregi de ancheta laborioasa, Marius Buga a fost arestat preventiv impreuna cu alti patru tineri, pentru trafic de substante interzise. In ultimele luni, sute de adolescenti si tineri au consumat etnobotanice livrate de cei cinci pe piata Vasluiului. Reteaua a fost anihilata de DIICOT Vaslui.

Pe 31 ianuarie, in baza autorizatiilor emise de Tribunalul Vaslui, politistii antidrog, impreuna cu politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale si Serviciului pentru Actiuni Speciale, au efectuat sapte perchezitii domiciliare la locuintele suspectilor, 15 persoane fiind conduse la DIICOT Vaslui pentru audieri.

Cu ocazia perchezitiilor efectuate, politistii au ridicat 675 plicuri cu substante etnobotanice. In urma activitatilor desfasurate de politisti pe parcursul mai multor luni de zile, s-a stabilit faptul ca, in 2012, tinerii au initiat un grup infractional specializat in procurarea si distribuirea in municipiul Vaslui a substantelor etnobotanice. Acesta erau primite prin colete din tara, in care se aflau carti decupate in interior pentru a fi ascunse substantele respective. Ulterior, acestea erau portionate si vandute tinerilor cu suma de 10 lei/plic.

Judecatoria Vaslui a dispus arestarea preventiva pe o perioada de 19 de zile fata de cei cinci suspecti. Cu totii risca pana la 8 ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi.