Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) se intruneste in sedinta, marti, la ora 14:00, la Palatul Cotroceni, sub conducerea presedintelui Traian Basescu, printre temele abordate aflandu-se privatizarea CFR Marfa si participarea Romaniei la misiunea din Mali, potrivit Agerpres.

UPDATE (ora 14:30): Sedinta CSAT a inceput.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, subiectele incluse pe ordinea de zi a sedintei CSAT sunt: masurile adoptate de catre Romania in vederea punerii in aplicare a regimurilor de sanctiuni instituite pe plan international; realizarea, in cadrul Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), a unui plan de contingenta pentru Romania; raportul privind activitatea autoritatilor si institutiilor statului pentru gestionarea situatiei cetatenilor romani, generata de atacul terorist din Algeria; participarea fortelor armate ale Romaniei care se trimit la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman in anul 2013; planul multianual de restabilire a capacitatii de lupta a Armatei Romaniei.

Participarea Romaniei la misiunea Uniunii Europene de instruire in Mali in anul 2013, proiectul de Lege pentru punerea in aplicare a Codului de procedura penala si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii procesual penale, strategia de Securitate Cibernetica, programul de activitate al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii pentru anul 2013 si proiectul de hotarare a Guvernului Romaniei pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa 'C.F.R. Marfa' - S.A. si a mandatului Ministerului Transporturilor pentru implementarea acesteia sunt alte subiecte aflate pe agenda sedintei de marti a CSAT.

Presedintia mai informeaza ca pe timpul sedintei vor fi abordate si alte subiecte de interes pentru securitatea nationala.

La sfarsitul lunii ianuarie, presedintele Basescu spunea ca CFR Marfa a fost respins la privatizare pentru ca se propunea 'privatizare cu strigare'.

'CFR Marfa a fost respins la privatizare pentru ca se propunea privatizare cu strigare, ca la Oltchim. Ori, sa vii sa vrei sa validezi cea mai riscanta varianta de privatizare pentru o companie de talia CFR Marfa mi s-a parut inadmisibil. Deci, CFR Marfa este o companie care poate fi privatizata, dar nu prin privatizare cu strigare. Eu o vad cu un investitor strategic, o mare companie feroviara europeana, va opera pe teritoriul Romaniei, o companie care sa-i ridice valoare, pentru asta facem privatizare. La privatizare cu strigare pot sa merg si eu, si dvs. si oricine vrea sa faca un show televizat', a declarat Basescu, la acea data.

Duminica, presedintele Traian Basescu a afirmat ca va avea o discutie cu premierul Victor Ponta, inaintea sedintei CSAT de marti. Presedintele preciza ca va discuta cu Victor Ponta pe teme legate de buget si de vizita premierului la Bruxelles.