VIDEO Ministrul Pivniceru a transmis catre presedintele Basescu propunerile pentru functiile de procuror general si procuror sef al DNA: Tiberiu Nitu si Ioan Irimie

de Corina Ionel     HotNews.ro
Joi, 27 decembrie 2012, 15:09 Actualitate | Esenţial


Tiberiu Nitu / Ioan Irimie
Foto: Colaj HotNews.ro
 documente
Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, a transmis joi presedintelui Traian Basescu propunerile pentru numirea in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a lui Nitu Tiberiu Mihail, respectiv a lui Irimie Ioan pentru functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, se arata intr-un comunicat transmis presei de Ministerul Justitiei. In luna noiembrie, Tiberiu Nitu si Ioan Irimie au primit aviz negativ din partea Consiliul Superior al Magistraturii.

In urma intervievarii celor doi candidati, Consiliul Superior al Magistraturii a transmis ministrului Justitiei hotararea Sectiei pentru procurori din 22 noiembrie privind avizarea negativa a celor doua propuneri, Tiberiu Nitu si Ioan Irimie. Avizul CSM este consultativ, decizia finala apartinand sefului statului.

In motivarile hotararilor de respingere a candidaturilor, facute publice in 3 decembrie, CSM arata ca procurorul Tiberiu Nitu, propus de ministrul Justitiei pentru functia de procuror general al Romaniei, are un autocontrol scazut, o rezistenta scazuta la stres in timp ce Ioan Irimie nu cunoaste institutiile Uniunii Europene si da dovada de o cunoastere lacunara a realitatilor institutionale ale DNA.

Ministerul Justitiei (MJ) aminteste in comunicatul de presa ca, potrivit dispozitiilor art.54 alin. 1 din Legea 303/2004, procurorul general al PICCJ si procurorul sef al DNA sunt numiti de Presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

documente
(27 Dec 2012) PDF, 907KB
Potrivit comunicatului de presa, ministerul a publicat joi analiza comparativa a interviurilor ce au avut loc la Ministerul Justitiei si la Consiliul Superior al Magistraturii in cadrul procedurii de numire a procurorului general al PICCJ si a procurorului sef al DNA si transcrierea inregistrarii sedintei Sectiei pentru procurori a CSM din data de 22 noiembrie 2012.

In analiza interviurilor, MJ arata ca cei intervievati si intervievatorii au un rol egal, precizand ca, potrivit tehnicii interviului, pe parcursul acestuia, "intervievatorii trebuie sa mentina un usor ton de conversatie si sa creeze o atmosfera cat mai relaxata". Or, potrivit MJ, "in cadrul celor doua interviuri din Sectia de procurori a CSM, unii dintre membri au actionat in mod neprofesionist si au avut, contrar tehnicii de interviu, accente pronuntate de rigiditate si de autoritarism".

Totodata, ministerul precizeaza ca unii dintre membrii comisiei de la CSM au incercat sa puna in dificultate candidatii. Spre exemplu, "unii dintre intervievatori au folosit in cursul interviului un ton inchizitorial, total inadecvat unui interviu la care participa magistrati, ceea ce a condus la alterarea semnificativa a climatului de comunicare".

Totodata, au fost adresate "intrebari 'in cascada', confuze sau nerelevante, au fost formulate intrebari 'inchise' (cu raspuns de tipul da sau nu, care a fost solicitat chiar si in mod expres), unele dintre acestea fiind repetate cu obstinatie, dar si intrebari orientate, insinuante", sustine MJ, precizand ca, in unele cazuri, candidatii au fost intrerupti sau nu au apucat sa raspunda la intrebari pentru ca au fost intrerupti, intrebarile fiind reformulate sau inlocuite imediat cu alte intrebari.

MJ critica interviul din cadrul Sectiei de procurori a CSM pe motiv ca unul din membrii comisiei a folosit tehnici indirecte de minimalizare a competentei si cunostintei candidatilor prin folosirea unor "expresii insinuante" precum: "aveti idee?", "aveti vreo idee", "va intreb doar daca stiti", "haideti ca va spun eu […] ca sa vorbim in cunostinta de cauza", "trebuie sa stim despre ce vorbim", "vi le spun eu", "nu ne dati lectii", "o idee nu aveti?", "va spun eu ceva", "mai departe, ca trebuie sa fim corecti".

Ministerul a analizat avizele negative ale CSM aratand ca "multe dintre aspectele retinute nu au o baza reala sau o fundamentare detaliata […]. Cele mai multe constatari sunt fie nemotivate, fie rezultate din extrapolarea unui sau unor elemente singulare, unele dintre acestea fara corespondent in desfasurarea procedurii". Un exemplu oferit de MJ este ca in cadrul celor doua hotarari nu au fost analizate lucrarile depuse de cei doi candidati. Mai mult decat atat, interviul a fost centrat pe raspunsurile la intrebari si mai putin pe prezentarea proiectelor celor doi, se arata in analiza ministerului.

"In analiza celor doua propuneri nu s-au evidentiat aspectele pozitive referitoare la persoanele propuse, analiza fiind orientata numai spre aspecte negative", afirma ministerul cu privire la motivarile deciziilor CSM de respingere a celor doua propuneri pentru functiile de procuror general si procuror sef  DNA.

I. Avizarea negativa a propunerii ministrului Justitiei de numire in functia de procuror sef al DNA a lui Ioan Irimie

CSM:
Ioan Irimie "nu cunoaste institutiile Uniunii Europene, facand confuzie intre institutii atat sub aspect organizatoric cat si din punct de vedere al atributiilor si al relatiilor cu alte organizatii sau institutii nationale ori europene", facand confuzie intre Consiliului Europei si Comisia Europeana, si intre evaluarilor din cadrul mecanismului instituit de Grupul de state impotriva Coruptiei (GRECO) si cele din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare pe Justitie (MCV).

MJ:
"Confuzia dintre cele doua institutii europene - Comisia Europeana (institutie a Uniunii Europene) si Consiliul Europei (organizatie internationala Interguvernamentala) invocata in hotararea de avizare negativa este doar una aparenta. In cursul exprimarii orale, aceasta confuzie poate fi posibila deaorece exista mai multe institutii de drept european si de drept international public care au denumiri foarte asemanatoare".

Ministerul mai arata ca procurorul Irimie a reactionat prompt cand a fost corectat in aceasta privinta, mai mult decat atat, a folosit corect numele celor doua institutii in alte instante. In analiza se mai precizeaza ca "aparenta confuzie invocata" nu este intre institutiile UE, ci intre o institutie UE si o alta organizate internationala.


CSM: "Se observa si cunoasterea lacunara a realitatilor institutionale ale Directiei Nationale Anticoruptie de catre candidat, tinand seama, de exemplu, de lipsa unui raspuns satisfacator privind rolul Directiei Nationale Anticoruptie in cadrul Grupului de state impotriva Coruptiei (GRECO), precum si de lipsa unei prezentari coerente  detaliate a modalitatilor concrete de colaborare cu Ministerul Justitiei, Consiliul Superior al Magistraturii, Parlamentul Romaniei, Ministerul Finantelor Publice si alte institutii publice, inclusiv cu Serviciul Roman de Informatii sau alte structuri informative specializate".

MJ:
"Fata de sustinerea din motivarea hotararii CSM potrivit careia lipsa unui raspuns satisfacator la aceasta intrebare (rolul DNA in participarea Romaniei la GRECO - n.red.) denota 'cunoasterea lacunara a realitatilor institutionale ale Directiei Nationale Anticoruptie', se constata relevanta scazuta a unui aspecta atat de punctual".

In ceea ce priveste chestiunea modalitatilor de colanorare cu alte institutii ale statului, ministerul precizeaza ca Ioan Irimie a vorbit, partial, despre acest subiect in proiect si ca tema a fost atinsa si in interviu.


CSM: Ioan Irimie a dat dovada de "lipsa de viziune manageriala privind organizarea si eficientizarea DNA".

MJ:
"Legat de pretinsa lipsa de viziune manageriala […] acesta a aratat ca proiectul 'nu este vizionar, este un proiect concret care poate fi imbunatatit pe parcursul activitatii viitoare". Ministerul precizeaza xca Ioan Irimie a prezentat si modalitati concrete de atingere a obiectivelor.


CSM: Referitor la activitatea efectiva depusa, "se constata faptul ca acesta nu s-a evidentiat prin intocmirea unui numar corespunzator de rechizitorii in cauzele de coruptie instrumentate", in conditiile in care in ultimul an de activitate in cadrul DNA nu a intocmit niciun rechizitoriu.

MJ:
"Numarul de rechizitorii emise intr-o unitate de timp este un indicator statistic cantitativ al unitatii de parchet si nu un indicator de evaluare a magistratilor". "Dincolo de faptul ca nimeni nu stie si nu poate sti care este numarul 'corespunzator' de rechizitorii pe care trebuie sa le emita un procuror, rolul Ministerului Public nu este acela de a emite cat mai multe recizitorii ci […] de a reprezenta interesele generale ale societatii".

II. Avizarea negativa a propunerii ministrului Justitiei de numire in functia de procuror general al PICCJ a lui Tiberiu Nitu

CSM: "Modalitatile de inlaturare a vulnerabilitatilor identificate cunt tratate la modul general, solutiile implica majoritar modificari legislative si nu sunt fundamentate pe studii si analize privind eficacitatea sistemului judiciar."

MJ: "Vulnerabilitatile nu au fost tratate 'la modul general'".


CSM: La majoritatea intrebarilor, candidatul a evitat raspunsurile directe si concrete.

MJ: Tiberiu Nitu nu a evitat raspunsurile directe si concrete la intrebari, "insa continutul si modul in care au fost formulate unele dintre acestea l-au impiedicat fie sa raspunda in mod corespunzator, fie sa dezvolte cele mai multe dintre ideile exprimate".


CSM: Nu a identificat masuri imediate si concrete care, in raport cu resursele umane si materiale actuale si de legislatia in vigoare, sa conduca la obtinerea unor rezultate pozitive in desfasurarea activitatii parchetelor.

MJ: "O alta constatare fara acoperire a Sectiei de procurori". Candidatul a oferit masuri imediate si concrete in cadrul interviului.


CSM: In ceea ce priveste activitatea de coordonare a Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul PICCJ, s-a constatat "lipsa de performanta si neimplicare in exercitarea atributiilor manageriale" in contextul in care, in perioada in care acesta a coordonat activitatea sectiei, la nivelul ei nu s-a inregistrat niciun dosar  finalizat prin rechizitoriu in materia conflictului de  interese, coruptiei sau evaziunii fiscale, domenii considerate prioritar majore ale Ministerului Public.

MJ: In cea mai mare parte a perioadei in care candidatul a coordonat sectia respectiva, conflictul de interese si evaziunea fiscala nu erau domenii de prioritate a Minsiterului public. In ceea ce priveste coruptia, in cazul persoanelor a caror calitate atrage o competenta speciala, urmarirea penala e efectuata de DNA. In cauzele de "coruptie mica" , preluarea nu se justifica. "Se ignora faptul ca, desi departe de a fi cele ideale, rezultatele din ultimii ani ale sectiei sunt net superioare celor anterioare".


CSM: "Din desfasurarea interviului, s-au sesizat in privinta candidatului un autocontrol scazut, o rezistenta scazuta la stres, irascibilitate, o scazuta capacitate de mobilizare si adaptare la interviu, precum si o spontaneitate redusa".

MJ: Sustinerea nu este in niciun fel motivata. Este vorba despre o analiza comportamentala din prisma elementelor de personalitate, or e greu de crezut ca membrii sectiei pentru procurori detin cunostintele de sprecialitate si abilitatile necesare pentru a astfel de evaluare.

Ministerul Justitiei conchide ca nu exista diferente semnificative intre procedurile derulate de MJ si cele derulate de CSM cu privire la cele doua propuneri, diferenta esentiala fiind modul de abordarea a procedurii.

"Dincolo de caracteristile lor reale, pozitive sau negative, domnii procurori Irimie Ioan si Nitu Tiberiu Mihail au parcurs, in cadrul MJ si al CSM, doua proceduri analoge din punct de vedere al standardelor de evaluare, dar care s-au finalizat cu concluzii fundamental diferite. In conditiile in care rezultatul uneia dintre proceduri il exclude pe cel al celeilalte proceduri, apreciem ca singurele criterii pentru o apreciere impartiala asupra unuia sau altuia dintre cele doua rezultate sunt profesionalismul, gradul de obiectivitate si credibilitate cu care au actionat membrii celor doua echipe de evaluare", incheie Ministerul Justitiei analiza.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9373 vizualizari

 • +54 (60 voturi)    
  Altii mai slabi n-au gasit ?! (Joi, 27 decembrie 2012, 15:21)

  Ritzi Pitzi [utilizator]

  Ca pe astia i-am vazut deja: unul infatuat, altul superficial.
  • +33 (39 voturi)    
   !!! (Joi, 27 decembrie 2012, 16:56)

   CMD [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

   Ceva asemanator se intimpla in filmul, IL CAPO DEI CAPI = STAT MAFIOT !!
   • -34 (36 voturi)    
    Nu are dom'le... (Joi, 27 decembrie 2012, 17:21)

    cristian_n [utilizator] i-a raspuns lui CMD

    Au plecat yes-manii...din conducerea avocateasca-ce.ce.rista...portocalie...iar base acum se chinuie... dupa 39 de ani....a lu' cocosh...
    • +28 (32 voturi)    
     Daca ai tu o nemultumire personala, (Joi, 27 decembrie 2012, 18:43)

     abel [utilizator] i-a raspuns lui cristian_n

     nu inseamna ca ai si dreptate. Unde vezi tu bunavointa si moralitate la dna Mona si ciocoiul de Becali care se crede acu' si buricul pamantului.
    • +23 (27 voturi)    
     ...tovarase iliescu... (Joi, 27 decembrie 2012, 19:31)

     Cucucveaua [utilizator] i-a raspuns lui cristian_n

     va rog frumos, sa le acordati circumstante atenuante celor din CSM, pentru ca nu au absolvit cu succes dreptul, la scoala de partid de la Moscova, asa cum v-ati fi dorit dvs.
  • +35 (37 voturi)    
   sint altii si mai slabi ? (Joi, 27 decembrie 2012, 17:03)

   linarel [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

   .
   • +36 (42 voturi)    
    dA (Joi, 27 decembrie 2012, 17:31)

    Babilou [utilizator] i-a raspuns lui linarel

    Mai slabi? Pai mai mult decat sa incurci Consiliul Europei cu Comisia Europeana, sau a evaluarilor din cadrul mecanismului instituit de Grupul de state impotriva Coruptiei (GRECO) cu cele din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare pe Justitie (MCV), cum a facut Ioan Irimie, nu stiu daca se poate.
    Iar in privinta lui Nitu a "evitat raspunsurile directe si concrete" sau a dat "raspunsuri vagi", a devenit irascibil pe parcursul interviului si chiar a refuzat sa raspunda la anumite intrebari.....
    • +19 (23 voturi)    
     Pai... (Joi, 27 decembrie 2012, 20:57)

     Nicolleta [utilizator] i-a raspuns lui Babilou

     si dottore tonta incurca institutiile europene. De ce m-as mira de nulitatile astea!!!??
  • +43 (45 voturi)    
   ... (Joi, 27 decembrie 2012, 17:25)

   supertrasIII [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

   Zilele urmatoare va intra masinaria Antena 3 in functiune. "Basescu vrea Procurorii lui la MP, DNA" si tot asa....
  • +38 (42 voturi)    
   la ce te asteptai??? (Joi, 27 decembrie 2012, 17:47)

   Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

   iti lasa impresia tanti pivniceru de femeie inteligenta?
   • +32 (36 voturi)    
    Comment sters de user (Joi, 27 decembrie 2012, 18:32)

    GigiBanosu [anonim] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   • +24 (28 voturi)    
    Ponta sa o demita pe Mona (Joi, 27 decembrie 2012, 20:27)

    emigrant [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

    Problema e ca Mona e acolo cu un scop precis, sa il apere pe Voiculescu si ai lui. . Ponta ar trebui sa o demita in virtutea acordului cu Basescu/EU. SA puna pe cineva cit de cit decent. Si-ar cistiga astfel o anumita simpatie in Europa (ma rog, atita cit poate fi oferita unui palgiator) dar mai ales in tara.O va face? Ma indoiesc. Desi nu ar avea decit de cistigat, pe termen lung.
    • +7 (9 voturi)    
     cum sa o demita cand el insusi (Vineri, 28 decembrie 2012, 9:20)

     V. Val [utilizator] i-a raspuns lui emigrant

     este acolo ca sa apere interesele asociatiei mafiote de la Grivco ?
   • +6 (8 voturi)    
    Pivniceru inteligenta ????????? (Vineri, 28 decembrie 2012, 8:24)

    banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

    Ne-a demonstrat inteligenta la audieri . O persoana inteligenta, propusa la functia de ministru de Justitie , nu ar fi acceptat sa stea langa o persoana cu numele de Becali (chiar si membru comisiei juridice !) Avea acel drept sa caute un alt scaun !
    • -3 (5 voturi)    
     Cine esti tu ???? (Vineri, 28 decembrie 2012, 14:32)

     Bambina [utilizator] i-a raspuns lui banateanul.

     Cine esti tu postacule, sa faci aprecieri la o persoana pe care nu o cunosti, nu ai stat niciodata sa discuti cu ea??? Ar fi bine sa te abtii la aprecieri sau intrebari injurioase. Administratorule Hotnews ar fi cazul sa nu permiti asemenea postari. Pe ale mele le cenzurezi mereu...dar pe postacii rataciti din PDL ii tolerezi. E bine...Domnule Administrator??? Nu e bine ! ( ca sa-l parafrazez pe seful tau).
     • +2 (2 voturi)    
      Ceau ceau Bambina....... (Vineri, 28 decembrie 2012, 17:17)

      banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui Bambina

      tu dute in China!
      Pe cine si cu ce am injurat ? ( Nu stiu dece te cenjureaza pe tine, precis are motiv, am mai fost si eu cenjurat ,si n-am sarit in sus ) Asa incat.....ceau ceau bambina......
     • +2 (2 voturi)    
      ...postac e cine zice!... (Vineri, 28 decembrie 2012, 17:42)

      Cucucveaua [utilizator] i-a raspuns lui Bambina

      ia te uita ca si-a gasit-o Mona de aliata pe Bambina!...:-))
  • -18 (26 voturi)    
   cartoful (Joi, 27 decembrie 2012, 18:56)

   Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

   Ha, ha, Basescu are acum un cartof fierbinte in manute. Baietii l-au jucat mai abitir decat o facea el insusi. Grea alegere, nicicum nu-I bine...
   • +14 (16 voturi)    
    explicit (Joi, 27 decembrie 2012, 22:20)

    cotora [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

    fii mai explicit cu cartoful fierbinte, nu stiu cu ce il afecteaza pe basescu ?, iti spun de pe acuma ca ii va refuza pe cei 2 mascarici, dar astept o explicatie de la tine in acest sens
    • -11 (17 voturi)    
     simplu, (Vineri, 28 decembrie 2012, 0:03)

     Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui cotora

     pentru ca se duce naibii coabitarea semnata cu Ponta daca-i respinge. Daca nu, se va recunoaste definitiv invins. Si nu prea mai are sprijin prin Occident. Cred ca pana la urma va fi unul da, celalalt ba. Treaba de Dambovita.
     • +13 (15 voturi)    
      tocmai (Vineri, 28 decembrie 2012, 0:51)

      cotora [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

      tocmai ca nu este asa cum spui tu, mai citeste o data pactul de coabitare, la justitie, se spune, ca ea va fi indepedenta,etc,nu scrie si nu are legatura cu propunerea si numirea celor 2 procurori, propunerea o face ministrul justiei, nu primul ministru, iar numirea o face presedintele basescu, deci nu exista nici o legatura prim ministru si presedinte in coabitare( dar la o adica putea sa ii spuna ponta ceva lui pivniceru), apropos,ma tem ca acest pact de coabitare a fost ideea occidentalilor, cred va avea sprijin, eu unul spun ca nu va fi numit nici unul din cei 2, altfel basescu pierde sprijinul occidentalior, partenerii nostri externi stiu ce se intampla la noi si cei ii duce capul celor 2 procurori propusi, ei nu sunt informati de antena 3, ci de ambasade
     • +10 (12 voturi)    
      nu e chiar asa (Vineri, 28 decembrie 2012, 1:04)

      gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

      coabitarea cu ponta crezi tu ca inseamna Ponta zice si Basescu executa? nu, tocmai asta e ideea, trebuie gasita o cale de mijloc, ponta trebuie sa-i propuna oameni cat de cat iar el ii va accepta.
  • +22 (24 voturi)    
   prostia conduce Romania..Justitia ii incurca (Joi, 27 decembrie 2012, 19:34)

   Inna100 [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

   De ce sa aiba ei nevoie de persoane inteligente si corecte?? Felix are alergie la o justitie corecta si independenta, asa ca actioneaza.
   Nu ca eram optimista cine stie ce, insa speram ca madam mona asta' sa fie un pic mai rasarita decat mona din bancurile cu bula.
   Eu sper ca presedintele sa fie cu cohones si sa nu-i numeasca .. Din respect pentru CSM. Ce mai are de pierdut?? Functia de marioneta intr-un stat mafiot in devenire??
   • +4 (4 voturi)    
    Nu sigur nu accepa.... (Vineri, 28 decembrie 2012, 8:30)

    banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui Inna100

    functia de marioneta ! Si nu o va numii!
  • +12 (14 voturi)    
   in perioada usl (Joi, 27 decembrie 2012, 21:07)

   ator2050 [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

   justitia trebuie sa aiba picioare scurte
  • +7 (7 voturi)    
   doua lucruri sunt clare : (Vineri, 28 decembrie 2012, 9:16)

   V. Val [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

   1. MJ, adica guvernul, adica USL-ul doresc sa ocupe aceste posturi prin niste oameni de paie care sa blocheze institutiile respective, exacte cum au facut cu Avocatul Poporului
   2. doamna pivnicereasa da dovada de parsivenie in apararea celor doua propuneri si de o tenacitate penibila in modul cum persista in a-si apara nulitatile. Dar tocmai pentru asta a fost numita.
  • +5 (5 voturi)    
   "Numarul de rechizitorii emise.." (Vineri, 28 decembrie 2012, 10:02)

   Dianora [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

   Pai daca blandul Ben propus la DNA nu intocmise niciunul in ultimii unul-doi ani, chiar ca este un procuror "pentru linistea noastra".. Adica a politicienilor corupti, amicii Monei. Cred ca doamna merita sa-i mai imprumute familia Nastase odata masina, ca are de facut aprovizionarea de Revelion zilele astea!
 • +58 (62 voturi)    
  ciuda (Joi, 27 decembrie 2012, 15:26)

  cotora [utilizator]

  pivniceru, prin propunerile celor 2, o face in ciuda romanilor, CE,SUA, aceasta femeie isi bate joc de noi,romanii
  • +27 (31 voturi)    
   nicidecum (Joi, 27 decembrie 2012, 17:07)

   Angoasat [utilizator] i-a raspuns lui cotora

   ideea e sa inaintezi rebuturile astea pt a da motiv de suspendare..
 • +39 (43 voturi)    
  Vorba reclamei: (Joi, 27 decembrie 2012, 15:29)

  JestersTear [utilizator]

  N-ai cu cine domn'e, n-ai cu cine!
 • +49 (53 voturi)    
  o decizie înţeleaptă (Joi, 27 decembrie 2012, 15:39)

  corvus coraX [utilizator]

  probabil a fost sfătuită de colegul beheecali să persiste în prostie, că doar prostia nu doare..
 • -39 (47 voturi)    
  Asta este echivalent cu suspendarea lui Basescu (Joi, 27 decembrie 2012, 15:46)

  dumitrica [utilizator]

  Daca seful statului nu ii numeste pe cei doi,Tiberiu Nitu si Ioan Irimie procuror general si sef al DNA, Traian Basescu este suspendat imediat de parlament.

  Daca ii numeste acestia ii vor intocmi dosar asa cum precedentii lor i-au facut lui Adrian Nastase si iar se va ajunge in situatia suspendarii presedintelui de catre parlament.

  Cum sa numeasa Traian Basescu doi indivizi despre care se stie sigur ca il vor executa?!
  • +22 (24 voturi)    
   Daca (Joi, 27 decembrie 2012, 16:48)

   Jar [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

   dosarele s-ar face asa dupa cum te duce pe tine capu',ar fi ramas Basescu ca un soare la Cotroceni;toti ailalti ar fi fost in puscarii.
   • +12 (14 voturi)    
    ....toarshu' Felix ... (Joi, 27 decembrie 2012, 19:43)

    Cucucveaua [utilizator] i-a raspuns lui Jar

    nu-i asa ca era nashpa? ne scriai acum de dupa zabrele... si ar fi fost oleaca mai greu sa coordonezi latrina 3 de la vorbitorul puscariei...unde bombonel te asteapta cu nerabdare.
  • +16 (18 voturi)    
   profesional (Joi, 27 decembrie 2012, 18:07)

   cotora [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

   nu este vorba de basescu, ci de profesionalismul celor 2, angajamentele luate fata de partenerii externi
  • +9 (11 voturi)    
   Bine, bine, (Joi, 27 decembrie 2012, 18:54)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

   dar cei cu pensii si salarii mici, pentru care se lupta de nu mai pot uslasi, ce au de cistigat din treaba asta?
  • +4 (6 voturi)    
   ciudat (Joi, 27 decembrie 2012, 22:21)

   cotora [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

   o explicatie ciudata, nu are nici o logica
  • -1 (1 vot)    
   Crezi ca dupa 2014 Basescu va scapa??? (Vineri, 28 decembrie 2012, 14:38)

   Bambina [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

   Nu gandesti corect ! Dupa 2014, Basescu va fi trimis in judecata, indiferent de cine va fi procuror Sef sau sef DNA. Dupa ce nu mai esti Boss...multi se vor arata mandri sa te hartuie...cu gandul la o avansare. Dar sunt zvonuri ca Basescu se va pitula dupa o functie in NATO... asa ca nu putem anticipa..... Bucurati-va postacilor portocalii! V-am dat o veste buna! Asa-i????
   • 0 (0 voturi)    
    nu are de ce sa scape ,nefericitule ! (Vineri, 28 decembrie 2012, 17:50)

    fosta zoezoe [utilizator] i-a raspuns lui Bambina

    dupa 2014 o sa cascati -contestatarilor actuali -gura la el ca la mesia.Eu nu am am auzit de la nici o figura marcanta din politica mesaje mai corecte,mai liberale,in favoarea democratiei decat cele rostite de Base.Ce credeti ca-l costa sa faca pace macar cu unul dintre sacalii reprezentand varfuri ale unor grupuri de interese si sa-si asigure linistea?(felix sau vantu sau y sau z )Nu a facut "intelegeri" nici macar cu pdl.Acum doar noi l-am pus pe butuci pentru ca -prin vot-i-am spus ca iubim plagiatul,hotii,coruptii ca nu ne intereseaza modernizarea romaniei,democratia,valorile promovate de UE,ca intr-un cuvant adoram sa ne plangem de mila (cei care n-am votat) sau ca prin adn ramanem dedicati statului paternalist comunist ,usl-ist sau cum vrem sa zicem .
   • 0 (0 voturi)    
    Tu draguta esti regalista (Vineri, 28 decembrie 2012, 18:15)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui Bambina

    sau comunista? Prea va asemanati in cea ce scrieti,
 • +50 (54 voturi)    
  Trist... (Joi, 27 decembrie 2012, 15:56)

  MariusGh [utilizator]

  Grupul incompetent de escroci a revenit la putere :) Nu se cauta canditati competenti, ci slugi care sa urmeze indeaproape instructiunile venite de sus. Dragi USL-uisti, voi i-ati votat, teoretic voi trebuie sa suportati nivelul de trai scazut si cam toate problemele ce vor urma (impozite mai mari, dezvoltare teritoriala scazuta, etc..), practic insa "platim" toti, democratia ne face si pe noi sa suferim pentru capacitatile voastre intelectuale reduse. In principiu nu este un lucru tocmai rau, democratia este esentiala, dar trebuie si voi sa incepeti sa judecati, sa ganditi liber si sa alegeti corect.
  • -15 (25 voturi)    
   ai spus bine (Joi, 27 decembrie 2012, 16:10)

   rider [utilizator] i-a raspuns lui MariusGh

   "Nu se cauta canditati competenti, ci slugi care sa urmeze indeaproape instructiunile venite de sus".

   asa au fost numiti pana acum si asa (din pacate) vor fi numiti.
   • +14 (16 voturi)    
    vezi ca habar nu ai? :) (Joi, 27 decembrie 2012, 20:55)

    sucaa [utilizator] i-a raspuns lui rider

    daniel morar a fost numit la dna dupa cetocmai condamnase un primar pd. tocmai d-aia l-a ales base. citeste si informeaza-te.
    asta era realizarea actualului sef dna inainte sa fie numit.
    nu, nu au fost numiti asa cum sunt numiti acum. dar va place sa puneti egal incercand sa minimizati distrucerile usl-ului.
   • +5 (5 voturi)    
    Esti unul (Vineri, 28 decembrie 2012, 8:40)

    Trident [utilizator] i-a raspuns lui rider

    Probabil ca esti unul dintre cei care, prin vot democratic - sau prin neprezentare la vot - au pus Romania pe o pozitie extrem de periculoasa . O pozitie care o va trimite cu 20 de ani in urma. Felicitari. Ti-ai facut damblaua. Dar...Dumnezeu nu doarme si nu bate cu bata. Vine si timpul plati. Fii sigur de asta.
    • 0 (0 voturi)    
     O fi unul , o fi altul .... (Duminică, 30 decembrie 2012, 0:35)

     rotitza [utilizator] i-a raspuns lui Trident

     Ce bine era cu 20 de ani in urma !
     N-aveam nici o datorie !
     Astazi si tu ai de plata 1000 de Euro imprumutati de Dl. presedinte ca centura de salvare.
     " Dar...Dumnezeu nu doarme si nu bate cu bata. Vine si timpul plati. Fii sigur de asta. "

     ca sa te citez pe tine drag Trident.
  • +8 (12 voturi)    
   ei au votat (Joi, 27 decembrie 2012, 16:33)

   corvus coraX [utilizator] i-a raspuns lui MariusGh

   şi suferă toţi. Ăsta da spirit comunitar
   • +4 (4 voturi)    
    ei au votat (Vineri, 28 decembrie 2012, 9:27)

    V. Val [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

    dar 58 % dintre români au ales sa se dea pe mana lor, de-aia sufera toti.
 • +13 (17 voturi)    
  Hac, (Joi, 27 decembrie 2012, 16:03)

  , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

  eu, ... bivngeru', am zîs!
  Doi prosti am propus!
  Ce mi/s astia doi, ce mi/e Amarie!
  Alti escroci cu alta palarie!
  Bine ar face Base sa nu/i aprobe!
  Un nesimtit si un lenes!
  Ha, ha, ha, ... traiasca si infloreasca uslarimea!
  Hic!
 • +38 (42 voturi)    
  Coana Mona calca in picioare CSM-ul si Justitia (Joi, 27 decembrie 2012, 16:21)

  Andrei Florian [anonim]

  Coana Mona este una si aceeasi persoana care, in CSM fiind, tipa ca din gura de sarpe ca Justitia este siluita politic. E, poftim! Sa vezi ironia situatiei si sa iti faci cruci. Siluita devine siluitoare, iar Justita e fata mare si buna prietena cu Gigel Becali.
  Exact ca in filmele cu prosti, dupa ce s-au facut de toata branza in fata colegilor din CSM si a tarii intregi, cei doi aspiranti sunt impinsi cu forta pe functii. S-au dus dracului toate principiile bunului simt. Dar nu numai bunul simt, lipseste din ecuatie si demnitatea celor doi.
  Ce fel de barbat mai poti fi si ce respect mai poti pretinde subaltenilor cand esti luat de pe lista repetentilor si urcat cu forta pe podiumul premiantilor? In ce tara traim? Mai traim sau este doar o figura de stil?
 • +24 (26 voturi)    
  Irimie e propunerea lui Felix Voiculescu (Joi, 27 decembrie 2012, 17:12)

  Gryphus [utilizator]

  Pivniceru e ministru PNL si a fost propusa ministru de Felix Voiculescu, Becali si altii asemenea lor. la randul ei trebuie sa-si plateasca functia cu numirea unor procurori doriti de Becaliu, Felix, etc

  Dupa ce UE si SUA au cerut procurori care sa fie cel putin la fel de buni ca Morar si Kovesi...USL a venit cu astia 2? e un spectacol jenant
  • +10 (12 voturi)    
   Pivniceru/Voiculescu au sustinerea poporului... (Joi, 27 decembrie 2012, 19:55)

   emigrant [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   Stiam ce propun si am votat USL. Asta e tristetea. Daca POnta chiar vrea sa mearga Justitia si sa il scape de Voiculescu sa o schimbe pe Pivniceru, sa se reia procesul de selectie. Nu cred ca o va face. Pacat, cel putin am fost la vot. O gramda de destepti din Rom au stat acasa, chiar si atunci cind ar fi avut ce vota. Romanii din tara cu mici exceptii asteapta sa le rezolve [problemele EU, SUA, Basescu. Nici zapada din fata casei nu si-o dau la o parte. E trist dar asta e/ Mi-e teama ca Basescu va trebui sa faca niste compromisuri teribile. E vina noastra insa, nu a lui.
   • +3 (3 voturi)    
    indiferent de jocul aparentelor (Vineri, 28 decembrie 2012, 9:41)

    V. Val [utilizator] i-a raspuns lui emigrant

    si de spectacolul unor divergente , ponta este acolo ca sa apere interesele grupurilor infractionale sustinute de USL si ale celor care vor sa mai suga ce se poate din resursele Romaniei. Teatrul neintelegerilor dintre Antene si ponta il fac pentru a-i spala imaginea lui ponta, pentru a-i aduce un pic de simpatie. E grav daca ne lasam pacaliti.
    Ponta a semnat pactul acela si isi vede de treaba ca si cum n-ar fi semnat nimic. OUG-urile continua, in ciuda promisiunilor facute Uniunii Europene si a constatarilor Comisiei de la Venetia si, in primul rand, in pofida prevederilor Constitutiei noastre. Cel care are competenta sa reactioneze este Avocatul Poporului care tace, tace, tace. Caci tocmai de-aia a fost schimbat cu un om de paie. Asta vor si de la cei doi protejati ai pivniceresei. .
    Amintesc doar doua OUG-uri foarte recente : cel pe care si l-a autodedicat ecaterina andronescu (ca pe 7 aprilie 2013 iese la pensie !) si cel prin care trece in subordinea PM exploatarea resurselor miniere si inca altele. Ghici de ce !
    Nu trebuie uitat nicio clipa ca ponta nu este nici inocent nici dezinteresat din moment ce EL SEMNEAZA OUG-urile !
    Conflictele afisate pe Antene nu-s decat praf in ochi, simpla manipulare.
 • +21 (23 voturi)    
  viol ...ca sa inteleaga si votantii lor (Joi, 27 decembrie 2012, 17:41)

  rov [utilizator]

  va asteptati la altceva ? sincer?
  rusii isi freaca mainile ca romania redevine un stat corupt,mafiot, deci usor de manipulat. Ce cadou mai frumos-- si legitimat prin vot-- BRAVO!.
  Cei ce nu ati iesit la vot : invatati rusa si/sau tiganeasca/golaneasca, daca vreti sa locuiti in zona carpatilor. Adio Romania!
  P.S.
  Invatati copiii :mama, tata, spaga, nu neaparat in ordina asta...
  • +3 (3 voturi)    
   just ! (Vineri, 28 decembrie 2012, 9:42)

   V. Val [utilizator] i-a raspuns lui rov

   din nefericire aveti perfecta dreptate.
  • 0 (0 voturi)    
   ROV, AI COMENTARIUL CEL MAI CONDENSAT SI CORECT (Sâmbătă, 29 decembrie 2012, 7:00)

   fosta zoezoe [utilizator] i-a raspuns lui rov

   As mai adauga ca : din 9 decembrie cred ca a inceput GRAJDANIADA din care asta e doar un episod si ca ma tem ca doar Base si vre-un milion de cetateni ai GRAJDANIEI inteleg despre ce vorbim -oricata scoala ar avea.
 • +13 (15 voturi)    
  sefii parchetelor (Joi, 27 decembrie 2012, 18:05)

  flavisept [utilizator]

  Concluzia MJ este logica si cred ca trebuie sa se tina seama de aceasta: interviurile la CSM au fost transparente si chiar si nespecialistii au putut vedea ce soi sunt candidatii respectivi; interviurile de la MJ s-au tinut "pe sub mana", dupa criterii numai de cei "alesi" stiute. Deci cei doi candidati trebuie respinsi in mod evident.Logic. Chiar si unul de meserie, procurorul Ponta, a nimerit-o: a fost o mascarada. Probabil ca se gandea din alt punct de vedere dar a nimerit-o.
  Ceea ce este de remarcat, cu toata seriozitatea, este afirmatia domnului Morar privitoare la cei care nu s-au prezentat - cei buni. Logica este aceeasi ca mai sus: MJ incearca sa faca numirile pe sub mana
 • +16 (18 voturi)    
  Restauratie comunista de prost gust (Joi, 27 decembrie 2012, 18:16)

  Kepler [utilizator]

  in Romania! Asta este ce s-a intimplat pe parcursul lui 2012 si ce o sa urmeze in 2013! Consecintele vor fi dintre cele mai dureroase.
  Daca ne gindim putin, si in Franta a avut loc o restauratie (regalista) dupa revolutia din 1789, dar mai intii a fost un general care i-a umplut de glorie pe francezi care au ajuns pina la Moscova si pina in Egipt.
  In schimb, in Romania acestor ani, e evident pt oricine ca viitorul este mai mult decit sumbru. Cu un guvern care va minti la tot pasul, pericolele colapsului institutional si de stat vor creste exponential.
  Pcr nu a disparut si e mai puternic ca oricind numai ca se numeste usl.
 • +17 (17 voturi)    
  Europa este singura sansa... (Joi, 27 decembrie 2012, 18:29)

  TDragos [utilizator]

  Sa speram ca o sa vedem o reactie dura a Europei...oricum obiectivul Schengen este ratat...suntem o natie de tampiti si idioti, care asteapta sa le pice din cer bani si mancare.

  Sunt sigur ca Basescu o sa-i refuze, pe buna dreptate, dar exista riscul ca ulterior sa fie propusi alti 2 pacalici pe care Basescu nu o sa-i mai poata refuza...daca nu ma insel, Presedintele ii poate refuza o singura data.

  Se lasa "linistea" peste Romania...Din ce am vazut Viviane Reding este foarte activa pe twitter...asa ca eu o sa-i trimit un mesaj :)
  • +4 (4 voturi)    
   Europa nu poate inlocui votul romanilor (Vineri, 28 decembrie 2012, 9:47)

   V. Val [utilizator] i-a raspuns lui TDragos

   au si spus-o. Romanii si-au facut-o cu mana lor si nu au de ce sa se planga nici cei care au votat USL, nici cei care n-au mers la vot. Nu altii trebuie sa rezolve problemele romanilor ci ei insisi. Trebuie sa ne maturizam. Am pierdut prea mult timp si s-a distrus o tara ...
 • +14 (16 voturi)    
  Ma intreb daca romanii au din ce sa traiasca... (Joi, 27 decembrie 2012, 18:37)

  abel [utilizator]

  preturile au luat-o rapid in sus, o sa vina facturile la intretinere , etc, salariile nu s-au marit asa mult incat sa compenseze cresterile astea... Ma mir ca sunt romanii asa multumiti si inca nu au inceput sa-si strige foamea pe strazi... Cred ca numai prtintr-o miscare populara mai poate fi remaniate Guvernul si pocinogurile facute la Justitie...
  • +3 (5 voturi)    
   Erata (Joi, 27 decembrie 2012, 18:48)

   abel [utilizator] i-a raspuns lui abel

   sa cititi " mai pot fi remaniate..."
  • +10 (12 voturi)    
   Cum striga Ceorbea iarna trecuta? (Joi, 27 decembrie 2012, 21:03)

   Nicolleta [utilizator] i-a raspuns lui abel

   Poporul moare de foame!!. Daca atunci murea de foame, sunt curioasa ce face poporul lui iarna asta. Au pus iarasi cisma pe noi. Curand o sa apara secera si ciocanul.
 • +12 (14 voturi)    
  ieremia (Joi, 27 decembrie 2012, 19:29)

  gabrielita [utilizator]

  Figura de mardeias ,nu de magistrat !
 • +7 (9 voturi)    
  Irimie (Joi, 27 decembrie 2012, 20:44)

  enoon [utilizator]

  Nu am sa zic nimic de compentente, banuiesc ca se stiu si le-am comentat cu totii.
  In schibm baietu din dreapta arata ca un tzaran cu acte in regula, chiar asa smecher o ajuns asta prin: 'rafinament si finete'?.
  Cel putin doar prezentarea fizica spune multe despre caracter.
 • -9 (15 voturi)    
  formul hotnews vs antena 3 (Joi, 27 decembrie 2012, 22:57)

  jackalphonse [utilizator]

  primul pro base, celalalt pro usl
  nici macar un comentariu ""inteligent"", doar bla blauri basiste vs bla bla-uri usliste.
  articolele hotnews sunt cat de cat ok, insa forumul este puternic antenizat
  • +4 (8 voturi)    
   Puternic antenizat (Vineri, 28 decembrie 2012, 0:15)

   nano2k [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

   Poate de tine.
  • +4 (6 voturi)    
   asta ai inteles dumneata ? (Vineri, 28 decembrie 2012, 9:49)

   V. Val [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

   ?
   • -2 (4 voturi)    
    priveste si tu comentariile (Vineri, 28 decembrie 2012, 12:45)

    jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui V. Val

    si spune=mi ce ai inteles. ai vazut discutii tehnice de ce e bine si de ce e rau? nu cred. asa vedem si la gadea (ala care da in gat sau ia in gat), numai ca ala macar se chinuie sa faca o discutie tehnica (numai ca o face in maniera otv, mama culturii tarii asteia)
 • +6 (8 voturi)    
  trepadusi (Joi, 27 decembrie 2012, 23:25)

  DHondt [utilizator]

  Ciocanitoarea WOODIE,persista in prostie,daca domnii Nitu si Irimie sunt cei mai titrati oameni in drept,insemana ca si niste ciobani de pe plaiurile mioritice pot sa ocupe ocupe aceste functii daca toate dosarele domnului Voiculescu sunt transformate din negru in alb,versus Marino@Patriciu!!!
 • +7 (9 voturi)    
  definitie (Joi, 27 decembrie 2012, 23:42)

  rezis [utilizator]

  sa zicem ca vreti o definitie a nesimtirii si nu aveti un DEX la indemina. Cititi cu atentie acest articol si e de ajuns!
  • -4 (6 voturi)    
   ?!? (Vineri, 28 decembrie 2012, 0:33)

   Cucucveaua [utilizator] i-a raspuns lui rezis

   ...fi mai explicit amice... ca unii "e" mai grei de cap si nu prea "pricepe" ce vrei sa zici...
 • 0 (6 voturi)    
  Basescu (Vineri, 28 decembrie 2012, 3:47)

  KostasP [utilizator]

  ...are dreptul sa refuze propunerile o singura data. Deci este o mutare strategica a usl-ului sa se asigure ca basescu si-a jucat asul din maneca. Dupa aceea pe oricine ar propune moldoveanca...It's good to go. Asta-i tot. Game over.
  • +2 (4 voturi)    
   sunteti sigur ? (Vineri, 28 decembrie 2012, 9:51)

   V. Val [utilizator] i-a raspuns lui KostasP

   ?
 • +7 (9 voturi)    
  si ca sa nu uite de ce au venit de fapt la putere (Vineri, 28 decembrie 2012, 6:00)

  apoliticus [utilizator]

  USL-istii cu dosare penale ataca justitia cu toata forta. Ca de, marii finantatori precum Voiculesc trebuie sa-si primeasca rasplata pentru prostirea maselor cu masinaria lui de propaganda scarboasca si penibila. Vai de tara asta daca Basescu face vreun pas inapoi in ceea ce priveste justitia. Eu sper sa nu o faca.
 • +6 (6 voturi)    
  URMRILE VOTULU (Vineri, 28 decembrie 2012, 8:30)

  Trident [utilizator]

  Incep sa se faca simtite urmarile inconstientei romanilor. Au stat in casa facand pe desteptii ca ei nu au cu cine sa voteze. Acum vom culege "roadele" impreuna. Prostia si domnia se plateste dragi concetateni. Din pacate prostia noastra o sa o plateasca copii si nepotii nostrii, mai ales, ca de astia nu mai scapam usor. Si daca scapam o sa ne trebuiasca vreo 10 ani sa ne revenim.
  Inconstienta crasa a unora ne-a adus in pragul unei foarte posibile dictaturi. Dar romanului asa-i place. O gramada il plang pe nemernicul de Ceausescu. Il plang ca nu l-au cunoscut si nici nu-l cunosc. Eu am avut ocazia sa-l cunosc destul de bine. Era un fanatic comunist ca toti dictatorii de teapa lui. Un incult care langa o inculta si-a batut joc de Romania timp de 24 de ani Poate ne intoarcem la vremurile alea bune: Va mai amintiti de ele tovarasi pensionari, activisti reactivati, securisti infiltrati prin toate formatiunile politice - cu precadere insa in USL -tortionari de tot felul si vasnici bugetari? Pentru unii dintre voi au fost bune ca de...aveati relatii in PCR.
  Va anunt insa ca vor veni vremuri mai grele decat va puteti imagina. Veti plati pentru votul vostru si din pacate si noi cei care am votat altfel impreuna cu voi. Si iarasi vor muri tineri pe strazi si voi veti sta dupa draperii. Sa va fie rusine. Nu va respect votul si nu il respect findca a fost unul INCONSTIENT.
 • +2 (2 voturi)    
  Democratie fericita... (Vineri, 28 decembrie 2012, 8:48)

  asi [utilizator]

  "Aş vrea să fiu un om de zăpadă. Aş vrea să se bucure toţi copiii în jurul meu, să stârnesc zâmbetele bunicilor lor şi părinţilor ce odată au fost copii. Aş vrea să fiu un om de zăpadă pentru că trăiesc într-o ţară plină de ură faţă de orice mai puţin faţă de oamenii de zăpadă. Nu mai vreau să fiu din carne şi oase pentru că alea se strică cu timpul".
  Democratie fericita...
 • +6 (6 voturi)    
  toti o apa si un pamant!!! (Vineri, 28 decembrie 2012, 9:17)

  samariteanul [utilizator]

  Cred ca Romania nu a fost niciodata in Europa.Nu avem nimic comun cu spiritul european!!!Suntem un popor de barbari,circari,curve in caracter si la figurat,betivi notorii,lasi,mincinosi,excroci,oameni fara caracter si fara scrupule dornici de inavutire pe orice cale ilegala pentru care sunt in stare sa-si vanda neamurile si de o lenevie de tip fanariot!!!!Cu asa popor nu poti intra in Europa nicicand,doar sa mimezi ca esti fata mare dupa ce te stie toata lumea ce pramatie ai fost!!!!Nu avem bun simt si spirit civic si de aceea am pus niste ciumpalaci de pseudo parnaiasi sa ne conduca!!!! Noi stim cel mai bine sa ne razbunam pe ceilalti romani,numai de al dracului ca sa le facem in ciuda si nu conteaza ca am ingropat tara in cea mai neagra mizerie!!!! 4,5 miloane de oameni are tara asta si toti niste canalii ordinare,ca restul sunt lasii care se lauda ca sunt romani,dar stau pititi pe dupa perdele!!!Pe asta s-au bazat si uselistii,pe scarba celuilalt popor de lenesi si imbecili care s-au hotarat ei,cum ca mai bine nu voteaza,astfel legitimand mizeria usl sa ajunga la guvernare.
  Vor vedea ei de la anu,ce inseamna imecilitatea de a nu vota,atunci cand in tara numarul imbecililor si incompetentilor,sclavi ai useleului tot cresc si cresc si vom vedea o constitutie de rahat facuta dupa chipul usl si asemanarea lor!!!!Bravos lenesilor si imbecililor care ati lipsit de la vot,bravos!!!!Ati fost gica-contra cum numai imbecilul de roman se poate pricepe si acuma o sa va sature usl!!!!!
 • +8 (8 voturi)    
  pentru Basescu!!! (Vineri, 28 decembrie 2012, 9:30)

  samariteanul [utilizator]

  Inteleg ca ti fost un Presedinte cum de mult timp nu a mai avut Romania si ma refer ca valoare indiscutabila mult superioara celorlati lingai comunisti care s-au perindat la presidentie,dar cred ca a venit timpul sa realizati ca nu se mi poate face nimic!!!Aceste lichele useliste sunt peste tot in parlamentul de cacao,in guvernul de manelisti,in toate structurile statului,asa ca eu cred ca pentru a nu va compromite mai rau,va sugerez sa parasiti corabia,pentru ca astia sunt in stare sa va si omoare,daca nu ar mai avea o alternativa "legala" .Adevarul este ca pdl si poporul nu au facut nimic ca sa va ajute,ba mai rau...v-au incurcat expunandu-va Europei intro postura de om care alearga dupa ciolan!!!
  tara asta,plina de barbari lacomi,lenesi,excroci notorii,betivi,hoti,criminali,violatori de babe are nevoie de un presedinte dupa chipul si asemanarea lor.
  Sper sa intelegeti D-le Presedinte ca spun toate astea in conditia in care v-am sustinut si stiu ca nu mai exista nici o sansa ca sa conduceti tara asta,bolnava!!!!!!
  Daca lumea europeana nu era mancata de tot felul de lacomi hrapareti care sa nu vada de la o posta ca o tara ca si grecia este o tara plina de profitori si hoti care si-au facut legi dupa chipul lor,este clar ca aceasta criza financiar si lor li se datoreaza in aceasi masura ca si americanilor si astfel ca pentru aceste motive a profitat prostimea prosovietica in a-si recupera tarisoarele cu care se aseamana,nu????
  Lacomia si prostia au dustrus imperii,asa ca de ce nu ar distruge si o chichineata ca tara asta??
 • +1 (3 voturi)    
  SOS (Vineri, 28 decembrie 2012, 10:28)

  Ioana Munteanu [utilizator]

  Băsescu, opreşte-i!
  • 0 (0 voturi)    
   cu ce? (Vineri, 28 decembrie 2012, 18:06)

   rov [utilizator] i-a raspuns lui Ioana Munteanu

   si pentru cine ?
   au votat 4 milioane de romani si se zice ca aproximativ toti tiganii au fost scosi la vot ...
   deci ati lasat ca 2-3 milioane de romani sa va hotarasca soarta si acum vreti ca altcineva sa scoata castanele din foc in locul vostru.
   Va meritati soarta romani, veti ajunge (toti) slugi la tigani, interlopi si hoti. Ca premiu veti invata poate si rusa...
   • 0 (0 voturi)    
    minoritatea care contează (Vineri, 28 decembrie 2012, 19:36)

    Ioana Munteanu [utilizator] i-a raspuns lui rov

    În nici un caz nu am lăsat eu cele "2-3 milioane de români să-mi hotărască soarta"!... E culmea să fim învinuiţi tot noi, ăi care se luptă cu morile de vînt de 20 de ani... Eu înţeleg că sînteţi retoric, dar încercaţi să descrieţi mai exact situaţia: acea minoritate care contează (iertaţi-mă că mă includ în ea), cei puţini care vor să meargă înainte şi nu înapoi, cei puţini care înţeleg, cît de cît, cam ce se întîmplă merită să fie ajutaţi, sprijiniţi prin acele pîrghii (slabe şi ele) care încă mai funcţionează... Ei, cred că ştiţi şi dumneavoastră toate astea...
 • +1 (1 vot)    
  cred ca (Vineri, 28 decembrie 2012, 13:19)

  nash pandelica [utilizator]

  ala de seamana cu frankenstein ii da fiori lui mona !

  dupa cum arata si au raspuns in fata csm, e o singura asemanare: dumb and dumber !

  dar, te pui cu gusturile dnei pizniceru ?!
 • +2 (2 voturi)    
  Re. Val (Vineri, 28 decembrie 2012, 15:39)

  KostasP [utilizator]

  Da, sint sigur. Un presedinte nu se poate lupta cu un parlament/ senat corupt pina in maduva oaselor si colac peste pupaza sprijinit si de majoritatea populatiei prezenta la vot. Se pare ca unii dintre dumneavoastra nu v-ati trezit nici macar in al 13-lea ceas. Vreti sa va fie mai bine dar va asteptati cu nonsalanta ca altcineva sa lupte in locul vostru impotriva coruptiei generalizate din tara asta. Voi continuati sa proliferati nepotismul, darea si primirea de "atentii", samd dar in acelasi timp asteptati minuni de la presedinte. Traiti pe alta lume.
 • 0 (0 voturi)    
  marea adunare(adunatura) nationala=parlament (Vineri, 28 decembrie 2012, 17:58)

  fosta zoezoe [utilizator]

  va rog sa ajutati in a consacra un supranume pentru actualul parlament .Eu am venit cu o propunere dar stiu cat de creativi sunteti si as vrea sa-i dam un nume cat mai potrivit pe care sa-l folosim in comentariile urmatoare.Nu ca as fi avut pana acum mare respect pentru aceasta institutie dar acum cred ca avem ceva cu mot ce trebuie .botezat cumva !


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by