Patru politisti din judetul Olt au fost pusi sub acuzare de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Craiova pentru santaj, evaziune fiscala, abuz in serviciu, delapidare si spalarea banilor.

Potrivit unui comunicat al DICOT emis miercuri si citat de Agerpre, Laurentiu Ilie Lazar, comisar-sef de politie in cadrul IPJ Olt - Serviciul de Investigarea Fraudelor, este liderul unui grup infractional organizat, constituit din 24 de invinuiti, printre care se mai afla un alt comisar-sef si doi inspectori principali de politie din cadrul aceluiasi serviciu.

Politistii sunt acuzati ca au efectuat acte de cercetare penala in cauze economice fata de persoane din mediul de afaceri din judetul Olt in scopul determinarii acestora sa incheie contracte de monitorizare, paza si protectie cu o societate comerciala din municipiul Slatina, administrata de sotia lui Ilie Lazar.

Ulterior, profitand de functiile detinute, politistii au efectuat in mod abuziv cercetari fata de functionari publici din cadrul DGFP Olt, APIA Olt sau Directia Vamala Craiova, care au respins cereri de rambursare de TVA sau alte solicitari formulate de societatile comerciale protejate de membrii gruparii.

Sub coordonarea ofiterilor de politie, membrii gruparii au obtinut beneficii financiare din introducerea ilegala pe teritoriul Romaniei a unor aparate de joc de tipul slot-machines si inlocuirea placii de baza cu una contrafacuta, aparatele fiind amplasate in baruri sau discoteci pe raza judetelor Olt, Dolj, Teleorman, Mehedinti.

In aceeasi cauza mai sunt cercetati opt functionari din cadrul DGFP OLT, in sarcina carora se retine ca au aprobat in mod ilegal pentru o societate comerciala din judetul Olt rambursari de TVA in cuantum de aproximativ 3.000.000 lei.

Prejudiciul total cauzat este evaluat la suma de peste 1 milion de euro.

Miercuri, procurorii DIICOT efectueaza 19 perchezitii domiciliare la imobile apartinand invinuitilor, in judetele Olt si Dolj.

La sediul DIICOT vor fi audiate 30 de persoane, urmand ca dupa finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale in cauza.