Ministerul Muncii a anuntat marti ca prima transa a ajutoarelor pentru incalzirea locuintei a fost devansata pentru perioada 7 - 21 decembrie. Potrivit unui comunicat de presa al ministerului, saptamana aceasta va fi efectuata prima plata, de aproximativ 13,5 milioane de lei, catre localitatile care au transmis pana in 3 decembrie situatia cu beneficiarii.

Potrivit ministerului, persoanele care au depus, pana pe data de 20 noiembrie, cereri pentru ajutoare de incalzire a locuintei cu lemne, carbuni ori combustibili petrolieri vor primi, in cursul lunii decembrie, suma aferenta ajutorului.

"Astfel, pana la sfarsitul acestei saptamani, vor beneficia de ajutor familiile din aproximativ 60 la suta din totalul localitatilor din tara, respectiv in jur de 338.000, urmand ca, pentru restul beneficiarilor, plata ajutoarelor de incalzire sa se efectueze pana pe 21 decembrie", se mai arata in comunicatul Ministerului Muncii.

In ceea ce priveste ajutoarele pentru incalzirea cu energie termica si gaze naturale, ministerul informeaza ca acestea vor fi platite, ca in fiecare an, direct furnizorilor, pe masura primirii de la acestia a situatiilor, confirmate de primar, care stabilesc cuantumul efectiv al ajutorului in functie de consumul inregistrat.