Traficul este ingreunata din cauza zapezii, marti dimineata, pe DN 17, in Pasul Tihuta, unde toata noaptea a nins si a batut vantul, dar si pe alte drumuri din zona de nord a judetului Bistrita-Nasaud, informeaza Mediafax. Potrivit Agerpres, se circula cu dificultate si pe DN 18 in Pasul Prislop si in Pasul Gutai, din cauza zapezii framantate de pe carosabil si a cetii care reduce vizibilitatea.

  • Probleme pe DN 17 in Pasul Tihuta

A nins pe Valea Bargaului, traversata de DN 17, iar in Pasul Tihuta, la peste 1200 de metri altitudine, vantul a spulberat zapada, iar drumarii au intervenit peste noaptea cu antiderapant pentru a mentine soseaua practicabila, informeaza Mediafax.

Inginerul-sef Grigore Vlad de la Sectia Bistrita a Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj a declarat pentru agentia de presa ca "a nins pe Valea Bargaului, iar in Pasul Tihuta la kilometri 113-115 a si suflat vantul. Am actionat toata noaptea cu antiderapant. S-a mai actionat si pe Valea Bargaului, dar si pe celelalte drumri nationale din judet".

Potrivit reprezentantilor Sistemului de Gospodarire a Apelor Bistrita-Nasaud, cel mai consistent strat de zapada, de trei centimetri, se inregistra marti la Muresenii Bargaului si la Piatra Fantanele in Pasul Tihuta. Cel mai mult a nins la Colibita, 13,2 litri pe metrul patrat, in timp ce la Piatra Fantanele au cazut 6,1 litri pe metrul patrat.

Cea mai scazuta temperatura din judet s-a inregistrat la Straja, punct de masurare de la baza Pasului Tihuta, unde au fost inregistrate minus 5,2 grade Celsius.

  • Trafic ingreunat pe DN 18 in zona montana din cauza cetii si a zapezii

Traficul rutier pe DN 18 in Pasul Prislop si in Pasul Gutai este ingreunat marti dimineata de zapada framantata de pe carosabil si de ceata care reduce vizibilitatea, purtatorul de cuvant al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures, Dan Buca, precizand pentru Agerpres ca circulatia rutiera se desfasoara in conditii normale, de iarna.

"Pe DN 18 in Pasul Prislop se gaseste depus pe carosabil un strat de zapada framantata ce masoara pana la un centimetru.Vizibilitatea este redusa de ceata sub 100 de metri pe DN 18 in Pasul Gutai, respectiv in Pasul Prislop", a spus Dan Buca.

Pe arii extinse, in ultimele ore au cazut precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul a suflat slab la moderat, cu unele intensificari temporare de pana la 43 km/h in Baia Mare. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 4 grade Celsius la Ocna Sugatag si 6 grade Celsius la Targu Lapus. Stratul de zapada la munte masoara pana la 25 de centimetri la Varful Iezer.

Comitetul judetean de iarna recomanda conducatorilor de autovehicule sa circule preventiv in zonele cu vizibilitate redusa, sa foloseasca luminile de intalnire si de ceata.

Carosabilul celorlalte sectoare de drumuri nationale este curat, dar umed. Angajatii societatilor care asigura si intretin sectoarele au actionat cu 47 tone material antiderapant pentru curatirea carosabilului de zapada, respectiv pentru a preveni formarea poleiului pe DN1 C (sase tone), DN18 in Pasul Gutai (14 tone), DN 19C (opt tone), DN 18, Pasul Prislop (16 tone) si DN 18B (trei tone).

Cursa aeriana de pasageri a companiei TAROM pe relatia Baia Mare-Bucuresti a decolat marti fara intarziere de pe Aeroportul International Baia Mare. Nu s-au efectuat lucrari pentru dezghetarea aeronavei (degivrare). Vizibilitatea in zona aeroportului este buna, iar temperatura aerului este de minus 3 grade Celsius