Presedintele Traian Basescu a semnat miercuri decretul pentru desemnarea premierului Victor Ponta ca ministru interimar al Sanatatii, informeaza Administratia Prezidentiala, potrivit Agerpres.

De asemenea, seful statului a semnat miercuri si decretul prin care se ia act de demisia lui Vasile Cepoi din functia de ministru al Sanatatii si se constata incetarea calitatii acestuia de membru al Guvernului.

Primul-ministru Victor Ponta a afirmat marti ca va gira functia de ministru al Sanatatii cu toate atributiile delegate catre actualul subsecretar de stat dr. Raed Arafat.

"Vom gasi solutia juridica, pentru ca domnul Arafat nu e membru al Guvernului si nu poate in mod formal sa gireze functia si, probabil, o voi gira eu, dar cu toate atributiile delegate catre domnul Raed Arafat", a spus Ponta.

Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, i-a solicitat luni premierului Victor Ponta eliberarea din functie. "Dr. Vasile Cepoi a acceptat propunerea premierului Ponta de a prelua functia de consilier de stat al primului-ministru pe probleme de Sanatate", preciza comunicatul de presa transmis de MS.

Vasile Cepoi a declarat marti ca a demisionat din functie pentru a-si proteja familia si pentru a nu afecta imaginea Guvernului. "Am demisionat pentru a-mi proteja familia, pentru a nu expune Ministerul Sanatatii si Guvernul la o afectare a imaginii", a sustinut Cepoi.

Agentia Nationala de Integritate a sesizat saptamana trecuta Directia Nationala Anticoruptie in vederea cercetarii ministrului Sanatatii, Vasile Cepoi, pentru savarsirea infractiunilor de conflict de interese, infractiuni impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, precum si a celor asimilate infractiunilor de coruptie, in legatura cu derularea unui proiect finantat prin POSDRU, pe vremea cand acesta era director al Directiei de Sanatate Publica Iasi.