Vasile Cepoi a demisionat din functia de ministru al Sanatatii, prerogativele ministeriale fiindu-i delegate lui Raed Arafat, pana la desemnarea unui nou ministru sau unui ministru interimar. Vasile Cepoi a cerut premierului sa fie eliberat din functie si a acceptat pozitia de consilier de stat la cabinetul lui Victor Ponta. Demisia lui Vasile Cepoi - acuzat de ANI de conflict de interese - vine cu o zi inainte de vizita in Romania a lui John Dalli, comisarul european pentru Sanatate, care se va intilni marti cu premierul Victor Ponta, potrivit unui comunicat al Guvernului. Reamintim ca una dintre cererile exprese ale Comisiei Europene pentru Guvernul Romaniei in aceasta vara a fost eliminarea din Executiv a ministrilor cu probleme de integritate.

Vasile CepoiFoto: Agerpres

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sanatatii, "Vasile Cepoi i-a solicitat, luni, premierului Victor Ponta eliberarea din functie".

Comunicatul precizeaza totodata ca "dr. Vasile Cepoi a acceptat propunerea premierului Ponta de a prelua functia de consilier de stat al primului-ministru pe probleme de Sanatate".

Potrivit sursei citate, pentru perioada urmatoare, toate atributiile ce revin functiei de ministru al Sanatatii i-au fost delegate subsecretarului de stat Raed Arafat.

Saptamana trecuta, Vasile Cepoi, a fost acuzat de Agentia Nationala de Integritate (ANI) de conflict de interese, infractiuni impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, precum si infractiuni asimilate celor de coruptie, in calitate de fost director al Directiei de Sanatate Publica Iasi.

ANI a constatat existenta indiciilor referitoare la posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese, a infractiunilor impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, precum si a celor asimilate infractiunilor de coruptie de catre Vasile Cepoi, in perioada in care a fost director al Directiei de Sanatate Publica Iasi.

"Guvernul a luat act de existenta actiunii ANI in ceea ce il priveste pe ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, in legatura cu indiciile referitoare la savarsirea infractiunii de conflict de interese. Acuzatiile sunt grave si este absoluta nevoie de clarificarea acestora in cel mai scurt timp. Domnul ministru se va prezenta la Parchetul General pentru a-si prezenta punctul de vedere in acest caz. Daca se va ajunge la o decizie definitiva in acest caz, care sa confirme acuzatiile care au fost aduse in acest moment, domnul Vasile Cepoi isi va pierde pozitia de ministru in Guvernul Romaniei", a transmis Executivul.