Discutiile de joi dintre membrii Sectiei pentru procurori si Mona Pivniceru privind procedura de selectie a candidaturilor depuse pentru functia de procuror general al Romaniei si procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie au fost utile si constructive, insa ramane de vazut in ce masura vor fi concretizate de ministrul Justitiei, a declarat, la finalul intalnirii, purtatorul de cuvant al CSM, Monica Prejmereanu, potrivit Agerpres

"Potrivit celor dispuse de catre plenul CSM in sedinta de marti, membrii Sectiei de procurori s-au intalnit joi la CSM cu ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, pentru discutarea unor aspecte legate de procedura de selectie a candidatilor pentru functia de procuror general al Romaniei si procuror sef al DNA. Discutiile au fost considerate ca utile, binevenite si chiar constructive. Ramane de vazut in ce masura si cat aceste aspecte discutate vor fi concretizate de catre ministrul Justitiei", a precizat reprezentantul CSM.

Monica Prejmereanu a precizat ca intalnirea de joi nu a fost o sedinta clasica a Sectiei de procurori care are caracter public, ci o discutie intre reprezentantii a doua institutii.

Membrii Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii s-au intalnit joi cu ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, avand in vedere criticile formulate de plenul CSM privind procedura de selectie pentru propunerile de numire pentru functiile de procuror general al Romaniei si procuror sef al DNA, anuntata public de MJ.

Scopul dialogului este revizuirea procedurii de selectie de o maniera care sa asigure garantiile de transparenta si obiectivitate solicitate de sistemul judiciar roman si de Comisia Europeana, preciza CSM.

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, a declarat, marti, la finalul sedintei CSM, ca va continua procedura de selectie in vederea efectuarii propunerii de numire in functia de procuror general al Romaniei si a sefului DNA, insa nu a exclus posibilitatea aducerii unor amendamente care sa prelungeasca termenul de depunere a dosarelor.