Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat existenta unei diferente intre averea dobandita si veniturile realizate de directorul coordonator al Garzii Financiare Judetene Ilfov, Robert Claudiu Rusu, diferenta ce se ridica la 451.600,23 lei (circa 116.173,53 euro), se arata intr-un comunicat al ANI postat pe site-ul institutiei.

ANI a demarat procedurile de evaluare la data de 21.06.2011 si a constatat existenta unei diferente semnificative intre averea dobandita si veniturile realizate de catre ROBERT-CLAUDIU RUSU, in perioada exercitarii functiei publice in cadrul Ministerului Finantelor - Garda Financiara (08.01.2001-prezent).

ANI arata ca veniturile de natura salariala obtinute de catre Rusu, in perioada supusa evaluarii, au fost de 375.515,77 lei iar averea dobandita si cheltuielile efectuate de acesta, conform datelor inscrise in evidentele fiscale, in perioada supusa verificarii, se ridica la 827.116 lei.

"Luand in considerare cele de mai sus, s-a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, potrivit dispozitiilor art. 17, alin. 4 din Legea nr. 176/2010, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la averea dobandita si veniturile realizate de catre Rusu Robert Claudiu in perioada exercitarii functiei publice", se arata in comunicatul ANI.

ANI mai arata ca persoana a carei declaratie de avere a fost supusa evaluarii, fiind identificate diferente semnificative, este considerata incompatibila.