Secretarul de stat Ioan Nicolae Cabulea, seful Departamentului de Ordine si Siguranta Publica din MAI, a revenit joi la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Cabulea a fost pus sub invinuire miercuri de procurorii Parchetului General, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice in dosarul listelor electorale folosite la referendum.

La plecarea de la Parchetul General, secretarul de stat a precizat ca nu face declaratii dar va trimite un comunicat Parchetului General pe care il va face public.

Ministerul Public a anuntat miercuri ca PICCJ verifica daca listele electorale permanente pentru referendum si inscrisurile transmise Curtii Constitutionale (CCR) contin date nereale "de natura sa atraga raspunderea penala a autorilor".

In acelasi dosar a mai fost pus oficial sub acuzare, luni, chestorul Constantin Manoloiu, seful Directiei pentru Evidenta Persoanelor din Ministerul de Interne, impotriva ofiterului de politie fiind declansata urmarirea penala pentru abuz in serviciu contra intereselor publice.

Presedintii Autoritatii Electorale Permanente si Institutului National de Statistica, Ana Maria Patru si Vergil Voineagu, au fost audiati, marti, la Parchetul instantei supreme, in calitate de martori in dosarul in care Constantin Manoloiu este cercetat pentru abuz in serviciu, in legatura cu adresa emisa in 2 august si transmisa ulterior de MAI Curtii Constitutionale.

Tot marti, procurorii l-au audiat si pe directorul adjunct al Directiei pentru Evidenta Persoanelor, Daniel Gheorghe, in acelasi dosar.