Rezultatele finale dupa solutionarea contestatiilor la evaluarea nationala au fost afisate luni dimineata la avizierele scolilor din Capitala, a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu. Potrivit acestuia, au fost depuse 1.406 contestatii, 828 la romana, 570 la matematica si 8 la limba materna. La evaluarea nationala au participat in intreaga tara aproximativ 167.000 de candidati. Repartizarea computerizata in licee este programata pe 15 iulie.

  • Click aici pentru rezultatele la examen in tara, ce urmeaza sa fie publicate online in urmatoarele ore.

Primele rezultate de la Evaluarea Nationala au fost afisate vineri, pana la ora 14.00. Contestatiile, depuse in aceeasi zi, au fost solutionate sambata si duminica, iar luni sunt afisate rezultatele finale. Repartizarea computerizata in licee va avea loc in 15 iulie.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, toate salile de examinare au fost supravegheate video.

Absolventii de gimnaziu au sustinut pe data de 25 iunie proba scrisa la limba si literatura romana, pe 26 iunie proba la limba materna pentru candidatii care apartin minoritatilor nationale si pe 27 iunie proba la matematica.