Mai multi politisti romani vor desfasura impreuna cu colegii lor bulgari activitati comune de ordine si siguranta publica pe litoralul bulgaresc, in perioada 1 iulie - 31 august, informeaza un comunicat transmis sambata de IGPR si citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, in conformitate cu Acordul de cooperare politieneasca internationala dintre Romania si Bulgaria, in statiunile Albena si Nisipurile de Aur, din Bulgaria, vor actiona patrule comune de politisti romani si bulgari.

Misiunile de patrulare se vor desfasura in trei perioade: 1 - 20 iulie, 21 iulie - 10 august si 11 - 31 august, pentru fiecare etapa fiind desemnati cate doi politisti romani.

Acesta este al treilea an in care se organizeaza asemenea misiuni, activitatile anterioare bucurandu-se de apreciere din partea turistilor romani, care au avut astfel posibilitatea de a se adresa direct politistilor romani pentru solutionarea unor probleme, desi se aflau pe teritoriul altui stat, subliniaza IGPR.

In comunicat se aminteste faptul ca, la data de 28 iunie 2010, la Giurgiu, seful Politiei Romane, chestor principal de politie Petre Toba, si secretarul general al Ministerului de Interne al Republicii Bulgaria, comisar-sef Kalin Georgiev, au semnat 'Regulile privind realizarea controalelor rutiere comune in zona de frontiera, precum si a misiunilor de patrulare comune a autoritatilor competente din Romania si Republica Bulgaria in vederea asigurarii ordinii si linistii publice'.

Astfel, politisti din cele doua state actioneaza in patrule comune in scopul asigurarii ordinii si linistii publice. De asemenea, coopereaza si acorda asistenta in cadrul activitatilor specifice, relationand indeosebi cu cetateni ai propriului stat. Activitatile de patrulare in comun au loc indeosebi pe perioada sezonului turistic (atat vara, cat si iarna) in zonele in care se deplaseaza turisti romani si bulgari.