Ministerul Educatiei anunta ca absolventii clasei a XII-a de la Grupul Scolar agricol Hemeius din Bacau nu au putut sustine proba de auditie si scris (evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala), deoarece directorul unitatii, Mihai Laslau, a decis ca proba sa nu aiba loc. O situatie similara s-a inregistrat in judetul Gorj, la Grupul Scolar din Bustuchini, unde directorul nu a programat proba in data de 25 iunie pentru auditie si scris, informeaza Ministerul. Potrivit acestuia, elevii care nu au sustinut astazi proba C pot fi evaluati miercuri, 27 iunie.

Ministerul Educatiei anunta printr-un comunicat de presa ca in cursul zilei de de luni, 25 iunie, absolventii clasei a XII-a de la Grupul Scolar agricol Hemeius din Bacau nu au putut sustine proba C, respectiv proba de auditie si scris (evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala), deoarece directorul unitatii, Mihai Laslau, a decis ca proba sa nu aiba loc.

Conform declaratiei sale, directorul scolii s-a bazat pe informatiile eronate ale informaticianului unitatii din unitatea de invatamant si nu pe metodologia de bacalaureat, pentru a carei insusire integrala a semnat olograf, se arata in comunicta. Secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar si presedinte al Comisiei Nationale de Bacalaureat a dispus deschiderea unei anchete la nivelul ISJ Bacau. Ca urmare, conducerea inspectoratului urmeaza sa decida in cursul zilei de marti, 26 iunie, ce masuri administrative se impun. Mihai Laslau ocupa functia de director prin delegatie si nu prin concurs, precizeaza Ministerul Educatiei.

O situatie similara s-a inregistrat in judetul Gorj, la Grupul Scolar din Bustuchini, unde directorul nu a programat proba in data de 25 iunie pentru auditie si scris, asa cum precizeaza in mod clar metodologia de bacalaureat, informeaza MECTS. Si in acest caz, inspectoratul scolar judetean a deschis o ancheta, urmand sa decida sanctiunile administrative necesare. Directorul Ioan Pana ocupa functia prin delegatie si nu prin concurs, potrivit comunicatului.

Atat elevii din Gorj, cat si cei din Bacau vor putea sustine proba C miercuri, 27 iunie, cu subiecte de rezerva.

Conform raportarilor inregistrate la Ministerul Educatiei, elevii care nu au reusit sa sustina luni proba C din motive de sanatate sau pentru ca au intarziat din cauza problemelor de transport vor fi evaluati tot miercuri, 27 iunie. Situatii de acest tip s-au inregistrat in municipiul Bucuresti si judetele Alba, Braila, Botosani, Buzau, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Mehedinti, Maramures, Timis, Teleorman, potrivit Ministerului Educatiei.

Amintim ca luni, 25 iunie, a inceput proba de Evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C), care se va finaliza pe 27 iunie. Examenele scrise al Bacalaureatului 2012 incep pe 2 iulie.

Calendarul examenului de Bacalaureat - sesiunea iunie-iulie

11-13 iunie 2012Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A

13-15 iunieEvaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B

18-22 iunieEvaluarea competentelor digitale - proba D

25-27 iunieEvaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C

25 iunie proba de intelegere a unui text audiat, urmata de proba scrisa

26-27 iunie proba orala

2 iulieLimba si literatura romana - proba E)a) - proba scrisa

3 iulieLimba si literatura materna - proba E)b) - proba scrisa

4 iulieProba obligatorie a profilului - proba E)c) - proba scrisa (examen de Istorie pentru absolventii de la profilurile umanist, artistic, pedagogic, educatie fizica si sport, teologic, si examen de Matematica pentru absolventii de la profilurile real, servicii, resurse naturale si protectia mediului, tehnic, pedagogic si militar)

6 iulieProba la alegere a profilului si specializarii - proba E)d) - proba scrisa (geografie, logica, psihologie, economie, sociologie sau filosofie pentru profilul umanist; fizica, chimie, biologie sau informatica pentru profilurile real si militar; geografie, logica, psihologie sau economie pentru profilul servicii; fizica, chimie sau biologie pentru profilul resurse naturale si protectia mediului si pentru profilul tehnic; geografie, logica, psihologie, economie sau filosofie pentru profilurile artistic, pedagogic, educatie fizica si sport si profilul teologic)

8 iulieAfisarea rezultatelor

9 iulieDepunerea contestatiilor (orele 08:00 - 12:00)

10-12 iulieRezolvarea contestatiilor

13 iulieAfisarea rezultatelor finale

Ordinul de ministru privind organizarea si desfasurarea examenului de Bacalaureat 2012 precizeaza ca, "la solicitarea comisiilor de bacalaureat judetene/a municipiului Bucuresti sau din proprie initiativa, Comisia Nationala de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de sustinere a probelor de evaluare a competentelor digitale sau lingvistice".

Citeste si: